Gazetemizin dünkü sayısında &8216;Hani Çağlayan&8217;da ırmağa girmek yasaktı&8217; ve &8216;Tehlike sürüyor&8217; başlıkları ile yayınlanan haberin ardından harekete geçen belediye geçen yıl dikilen ve bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sökülerek ırmağa atılan uyarı tabelalarını yeniden dikti. Bartın Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ala, beraberindeki personelle birlikte Çağlayan&8217;a giderek sökülen tabelaları suyun içinden alıp yerine dikilmesini sağladı.



Hemen müdahale edildi



Vatandaşların yaz aylarında uğrak yerlerinden biri olan Çağlayan Piknik alanında geçen yıl meydana gelen ölümlü boğulma vakalarının ardından getirilen ırmağa girme yasağına aldırış edilmediğini ve buradaki uyarı tabelalarının da yerinde olmadığını belirten haberimize teşekkür eden Belediye Başkanı Cemal Akın, gereken müdahalenin yapıldığını söyledi. Tabelaların kimler tarafından sökülüp ırmağın içine atıldığı konusunda araştırma başlatılırken, Başkan Akın gazetemize dün yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:



Pusula&8217;nın duyarlılığına teşekkür



&8220;23 Haziran 2010 tarih ve 222 sayılı gazetenizde &8216;tehlike devam ediyor&8217; başlıklı haber yer almaktadır. Belediyemizce haber ile ilgili yapılan araştırmada belediyemizin geçen yıl can güvenliği açısından uyarı amaçlı yazılan ve Çağlayan mevkiine asılan tabelaların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülerek ırmağın içerisine atıldığı tespit edilmiştir. Irmakta boğulmaların önlenmesi amacıyla ırmağa girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten tabelalar tekrar yerlerine takılmıştır. Gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim&8221;



Haberimiz şöyleydi;



Gazetemizde dün konuyla ilgili olarak yer alan haber özetle şöyleydi: Bartın&8217;da vatandaşların yaz aylarında uğrak yerlerinden biri olan Çağlayan Piknik alanında geçen yıl meydana gelen ölümlü boğulma vakalarının ardından getirilen ırmağa girme yasağına aldırış edilmiyor. Her yıl can alan Çağlayan&8217;da başta çocuklar ve gençler olmak üzere birçok kişi yasağa ve yapılan tüm uyarılara rağmen ırmağa girmeye devam ediyor. Bartın Belediyesi tarafından konulan &8216;Irmağa Girmek Yasaktır&8217; tabelasının da yerinde olmadığı görülürken, Çağlayan&8217;daki bendin üzerine çıkıp yakınında yüzen çocukların tehlikeli hareketleri görenleri korkutuyor, üzücü olaylara davetiye çıkarıyor. Önlem alınması isteniyor.

Editör: Pusula Gazetesi