17. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali, 2-3-4 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek olan festivalde, birbirinden önemli kültür faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde festival programını açıklayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tüm halkı festivale davet etmişti.

BİRİNCİ GÜN
Yaklaşık 8 gün sonra başlayacak olan festivalin açılış kortejine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun da gelmesi bekleniyor. Festival açılışının yapılması ile ilk gün çocuk filmi gösterileri, el sanatları sergisi, slogan yarışması, motorlu yamaç paraşütü gösterileri, tanıtım, gıda ve tekstil stantlarının açılışı ile robot gösterileri ve teknoloji tanıtımı yapılacak. Yunanistan, Romanya, Ukrayna ve Almanya kardeş kent stantlarının açılışının yapılacağı ilk günde, çeşitli ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergileyecek. Sanayi ve otomobil stantlarının açılışının yapılacağı ilk günde, sergi açılışları, Japon Müzik Konseri, Festival Korteji, Festival Açılışı, İsmail YK konseri, Sevgi Barış Dostluk ödül töreni, Volkan Konak konseri gerçekleştirilecek. Dolu dolu geçecek olan festivalin ilk günü havai fişek gösterileri ile tamamlanacak.

İKİNCİ GÜN
Festivalin ikinci günü de çocuk film gösterileri ile başlayacak. Radyo Kontrollü Model Uçak gösterilerinin ardından, resim sergisi açılışı, ücretsiz sağlık taraması, kardeş kent protokolü, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu konseri, briç turnuvası, uçurtma şenliği, söyleşi ve imza günü, halk konseri, Antakya Medeniyetler Korosu konseri, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile söyleşi yer alacak. Semah gösterilerinin sergilenmesinin ardından Erdal Sarızeybek ile açık hava paneli gerçekleştirilecek. Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları&[#]8217;nın konserinin yer aldığı ikinci günün akşamı Hasan Yılmaz sahne alacak. Antakya Medeniyetler Korosu konseri ile devam edecek olan ikinci gün programında sevgi barış dostluk ödül töreni gerçekleştirilecek. Festivalin ikinci günü, Zülfü Livaneli konserinin ardından havai fişek gösterileri ile tamamlanacak.

ÜÇÜNCÜ GÜN
Tarihi ve turistik yerler gezisi ile başlayacak olan festivalin son günü çeşitli etkinliklerle devam edecek. Türkan Şoray ve Kadir İnanır söyleşisi ile sürecek olan son günde, halk dansları gösterisi, etkin müzik ve dans gösterisi, halk eğitim merkezi konseri, nostalji müzik dinletisi, yelken yarışları ödül töreni, Serdar Ortaç konseri, Kadir İnanır ve Türkan Şoray&[#]8217;a sevgi barış ve dostluk ödül töreninin verilmesinin ardından ünlü sanatçı Bengü sahne alacak.
Üç gün sürecek olan festivalin sunuculuğunu ünlü manken ve sunucu İpek Tanrıyar ile VJ Bülent yapacak.
Editör: Pusula Gazetesi