Alaplı Anadolu Lisesi tarafından 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet töreni çerçevesinde 2009-2010 yılı Alaplı Anadolu Lisesi´nden mezun olan toplam 78 öğrenci müzik eşliğinde sahneye davet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Alaplı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cevat Çevik, &[#]8220;Mezun olan öğrencilerimizi yüksek bir öğretime ve yeni bir hayata uğurlayacağız. İleride güzel yerlerde sizleri görmek tek beklentimiz bizim için. Talebelerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Çevik ayrıca, okula maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bürokrat ve iş adamlarına teşekkürlerini sundu. Tören çerçevesinde okulun il ve ilçe çapında dereceye giren öğrencilere plaket, yarışma ve etkinliklerde başarılı olmuş öğrencilere başarı belgeleri verildi. Okulun yeni mezunları 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında mezun olacak öğrencilere eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak ve flama tesliminde bulunuldu. Ardından dört yıllık lise maratonunu ilk üç sırada tamamlayan, 2009-2010 öğretim yılı okul üçüncüsü Songül Korkulu, okul ikincisi Semih Güzel, okul birincisi Rumeysa Oktay´a başarı plaketleri verildi. Rumeysa Oktay, okulun dokuzuncu mezunları okul birincisi olarak ismini kütüğe çaktı ve duygularını anlatan bir konuşma yaptı. Öğrenciler okulda geçirdikleri dört koca yılı ve okuldan ayrılışlarını mezuniyet belgeleri ile taçlandırdı. Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Anadolu Lisesi´nde uzun yıllar yönetici olarak görev yapan şuan Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar´a teşekkür plaketi verdi. Mezuniyet törenine Alaplı Belediye Başkan Vekili Erol Tunçkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Uysal, Alaplı AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Tören sonunda müzik dinletileri, veda gösterisi ve okuldan mezun olan toplam 78 öğrenci kepleri havaya atarak havai fişek gösterinin altında müzikle coşarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.
Editör: Pusula Gazetesi