İtfaiye Müdürlüğü´nde boş kadroların doldurulduğunu söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Devlet Demir Yolları´ndan (DDY) Hazine´ye devredilen arazi ile Elmatepe´deki kamyon garajında, araçların da kapalı mekanlarda tutulabileceği iki itfaiye binası yapılacağını söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nce düzenlenen Temel İtfaiyecilik Kursu´na katılan Ereğli Belediyesi İtfaiye personeline sertifika verdi. İtfaiye faaliyetlerine yeni anlayış getirme çalışmalarının sürdüğünü, itfaiyenin bölgenin en güçlü donanımına sahip olduğunu belirten Posbıyık, &[#]8220;İtfaiye bünyesindeki boş kadroları doldurduk. Devlet Demir Yolları´ndan Hazine´ye devredilen arazi ile Elmatepe Mahallesi´ndeki kamyon garajında, araçların da kapalı mekânlarda tutulabileceği iki itfaiye binası yapacağız&[#]8221; dedi.
Proje ve ödenek çalışmalarının tamamlandığını binaların yapımı için bürokratik işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Posbıyık, &[#]8220;Ereğli Belediyesi, bölgenin en güçlü itfaiye ekibine sahip. Sadece ilçeye değil, çevre belde ve köylere de destek veriyoruz. Ekibimiz, bugüne kadar yaptığı çalışmalarda cesaretini, fedakarlığını ve çalışkanlığını ispat etmiştir&[#]8221; diye konuştu.
Posbıyık, konuşmasının ardından eğitim gören 5 itfaiye personeline sertifikalarını verdi. Ardından, itfaiye ekipleri, gösteri amaçlı sabah sporu ve sembolik olarak elektrik direğinden halatla inme eğitimi yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi