Batı Karadeniz bölgesinin ve Bartın&8217;ın kırmızı toprağı ile ünlü Arıt Beldesi&8217;nde öğrenim gören Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri &8220;Kırmızı toprağın çocukları, teknoloji tasarım ve resim&8221; isimli yıl sonu sergisini eski Belediye Binası önünde açtı. Yıl içinde yaptıkları 45 çeşitten oluşan yüzlerce eseri beldeden kente taşıyarak Bartın&8217;ın en işlek caddesi üzerinde sergileyen Arıt Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencileri bilimde, sanatta, teknoloji ve eğitimde &8216;biz de varız&8217; mesajı verdi. Serginin açılışında daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte Vali İsa Küçük de hazır bulundu. Vali Küçük, öğrencileri yıl içerisinde yaptıkları resim, seramik, ebru çalışmaları, teknoloji tasarım çeşitleri, heykel ve afiş çeşitlerini Bartın merkezde sergilemelerinden dolayı tebrik etti. Vali Küçük öğretmenleri de kutladı.



Arıt&8217;ı Bartın&8217;a taşıyoruz


Arıt beldesindeki öğrencilerin başarı ve eserlerinin Bartın kent merkezinde ilk kez sergi açarak tanıtıldığını anlatan Arıt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Mehmet Geniş Arıt Beldesini Bartın&8217;a taşıdıklarını belirterek, &8220;YİBO&8217;da köylerimizde ve Arıt beldesinde oturan 295 öğrenci mevcudumuz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz yıl içerisinde yaptıkları eserleri Bartın kent merkezinde sergilemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorlar. Bilim, sanat, eğitim ve başarıda biz de varız diyorlar. İlimizin merkezinde açtığımız bu sergi köy ve beldeden kente yapılan başarı, sanat, eğitim ve sosyal faaliyet açılımıdır&8221; şeklinde konuştu.


Sanatla hayat birleşti


Öğrencilerin başarılarının kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Arıt YİBO Resim Görsel Sanat Öğretmeni Alpay Türker ise sanatla hayatın birleştiğini dile getirdi. Yaptıkları eserlerin Bartın şehir merkezinde sergilenmesinden büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını anlatan Arıt Beldesi Şehit Necdet Orhan YİBO öğrencileri ise kendilerinin köy ve beldede oturduklarını eserlerinin şehirde okuyan arkadaşları tarafından görülmesinin ayrı bir mutluluk verdiğini söylediler. Şehirde okuyan öğrenciler de Arıt Beldesinde okuyan öğrenci arkadaşlarının yaptıkları başarılı eserler nedeniyle kendilerini tebrik ettiler. Sergiye halkın da ilgisi büyük oldu.
Editör: Pusula Gazetesi