Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Yesari Sezgin, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel&[#]8217;in kendisiyle ilgili, &[#]8220;Sezgin, Ak Parti döneminde belediye meclisinde yapılan Şehir Plancılığı raporlarında imar hatalarına itiraz edip sürekli gündeme getiriyordu. Şimdi kendisine &[#]8216;Kent Konseyi Başkanlığı&[#]8217; verildi diye mi susuyor?&[#]8217; şeklindeki sözlerine yanıt verdi.
Karagüzel&[#]8217;in bu açıklamasının eksik bilgiden kaynaklandığını belirten Sezgin; &[#]8220;Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinin nasıl gerçekleştiğini herkes bilmektedir. Bu şekilde bir söylem, içerisinde dernek ve odalardan sendika temsilcilerine, Sayın Valimizden muhtarlarımıza ve siyasi partilerimize kadar 130 civarında üyeyi barındıran Kent Konseyi Genel Kurulu&[#]8217;na saygısızlıktır.
Diğer yandan odamızın itirazı sonucu iptal edilen plan notu üzerine yeniden düzenlenen plan notları odamız üyeleri ile birlikte incelenmiş ve plan notlarının değiştirilen yeni maddemizde itiraz edilmesi gereken imar mevzuatlarına aykırı her hangi bir hususa rastlanmamış olup, bu sebeple itiraz edilmemiştir.
Şehir Plancıları Odası olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada herkese eşit mesafede doğru bildiklerimizi söylemek, yanlış gördüğümüz uygulamalarda uyarılarımızı yapmak ve gerekmesi halinde yasal yollara başvurmak yönündeki tutumumuzda her hangi bir değişiklik olması söz konusu değildir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi