ABD Başkanı Bush, Irak´a gerçekleştirdiği son gezide Iraklı bir gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğramıştı. Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile ortak bir basın toplantısı düzenlediği sırada meydana gelen olayda, Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Başkan Bush´a fırlatmıştı. Bir yandan da "Bu sana veda öpücüğüm köpek" diye haykıran 29 yaşındaki gazeteci, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarılmıştı.
Tüm dünya tarafından duyulan olay, Türkiye´de de yankı bulmuştu. Davranışı destekleyenler gazetecinin serbest bırakılması için eylem yapmıştı. Ayakkabının fırlatılması anı Zonguldak´ın Ereğli ilçesindeki bir pasta ustasına da fikir oldu. Yılbaşı nedeniyle reklam yapmak isteyen pasta ustası Ali Osman Kayıkçı, Iraklı gazetecinin Bush´a ayakkabısını fırlatmasından esinlenerek bir pasta yaptı.
Bütün dünyanın konuştuğu olayı pasta yaparak gazeteciyi desteklediğini söyleyen Kayıkçı, bir haftada yaptığı pastayı pastanenin girişine yerleştirdi. Kayıkçı, ABD´nin yeni Başkanı Barack Obama´nın pastasını yapıp yapmayacağı sorusuna ise "Onu zaman gösterir" diye karşılık verdi.
Iraklı Gazeteci El Zeydi´nin ABD Başkanı Bush´un yüzüne ayakkabılarını atmasını değerlendiren pasta ustası, "Bu olayı sempatik olarak bütün dünya konuşuyor ve destekliyor. Bu olayın ilgi görmesi nedeniyle bende bu pastayı yaptım" diye konuştu.
Eğilerek, başının üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediği belirtmiş ve esprili bir şekilde "Sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim" demişti.
Editör: Pusula Gazetesi