AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı ve Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in çalışmalarını eleştirdi. Yerel seçimde vatandaşların 11 AK Partili meclis üyesine belediye çalışmalarında muhalefet görevi verdiğini hatırlatan Başkan Aytekin Kazancı, şöyle dedi:
&[#]8220;Vatandaşlarımız bize Belediye seçimlerinde 11 tane Belediye Meclisi arkadaşlarımızla beraber belediye çalışmalında muhalefet görevini vermiştir. Belediye meclisi arkadaşlarımız zaman zaman yapmış oldukları toplantılarda hem mecliste hem komisyonlarda almış aldıkları görevlerde muhalefet görevini Zonguldak ve kamuoyu adına aktif bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu görevlerini yapmaya devam edecekler, muhalefet görevini olumlu bir şekilde, Zonguldak&[#]8217;ın önünü açacak şekilde muhalefet partisi de olsa daha aktif yapması yönünde çaba harcıyorlar. Bilindiği gibi Zonguldak şehri plansız ve sağlıksız kentleşme nedeniyle kırık &[#]8211;dökük bir gecekondu şehrine dönüşmüştür. Şehrin bu duruma gelmesinde şu anda üçüncü dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte olan İsmail Eşref&[#]8217;in de payı büyüktür. Şehrimizde var olan sağlıksız ve plansız kentleşmenin önüne geçilmesi ve mülkiyet sorununun çözülmesi için Ak Parti Yönetimi döneminde çok ciddi planlama çalışmaları yapılmış, bu çalışmalar tamamlanmış ve mülkiyet sorununun çözümü noktasına getirilmiştir. Böylece için Ak Parti Yönetimi döneminde şehrimizin imar ve mülkiyet sorunun çözümünde çok ciddi bir çalışma olarak ortaya çıkarılan kent planlaması amacından uzaklaştırılmakta ve uygulamalar kent yararına değil, Eşref&[#]8217;in öngördüğü kişiler yararına gerçekleştirilmektedir.&[#]8221;
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in, kent planlaması konusunda kişiye özel çözümlerde ısrarlı davrandığını öne süren Kazancı, &[#]8220;Kent planlamasının tüm şehri kapsayacak şekilde bir bütün olarak uygulanması hem vatandaşlarımızın mülkiyet ve imar sorunlarını çözecek, hem de Belediyemize önemli ölçüde gelir sağlayacak bir uygulama olduğu halde,bu durum Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından ısrarla görmezden gelinmekte ve &[#]8216;kişiye özel&[#]8217; konusunda ısrarlı davrandığı izlenmektedir. Eşref&[#]8217;in bu tutumu zaman zaman CHP&[#]8217;li Meclis Üyesi arkadaşlarımızı da rahatsız etmektedir. Biz bundan önce ki dönemde Zonguldak Belediyesi bizdenken imar, ıslah yönünde mülkiyet sorunun aşılması konusunda çok sayıda çalışma yaptık. Bu konularla ilgili çok masraflar yaptık. Ama görüyoruz ki bu dönemde bizim yapmış olduğumuz çalışmalar kesintiye uğradı. Zonguldak&[#]8217;ın ana sorunu olan bu sorunlar üzerinde durulmuyor. Maalesef sadece günlük imar tadilatlarıyla ilgili kişiye özel imar tadilatlarıyla ilgili konular meclise geliyor. Her meclis toplantısında 8-10 tane imar tadilatlarıyla gündem maddeleri oluşuyor. Bunlarda bu sorunların aşılması, şehrin önünün açılması noktasında şehri daha fazla tıkadığı inancındayız. Bir an önce Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin bu kişiye özel tadilatları bırakıp asli sorumluluğu olan şehrin kentsel dönüşüm planlarını yapması, imar ıslah çalışmalarını düzenlemesi ve mülkiyet sorunun halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
AK Partili Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, de İsmail Eşref&[#]8217;in çalışmalarını izlediklerini söyleyerek şunları belirtti:
&[#]8220;AK Parti İsmail Eşref&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;a katacağı hiçbir şey yok, çünkü 8 yıllık bir geçmişi var. Kattığı bir 12 katlı iş merkezi var, o iş merkezinin de içinde ki esnafları üzmek için söylemiyoruz ama içine girdiğinizde kayboluyorsunuz. 2 buçuk metre karelik dükkanlar, masa, tezgah koyuyorsunuz satışı sokakta yapıyorsunuz. Bu işe başlarken İsmail Eşref&[#]8217;in bir şey yapamayacağını biliyorduk.
Mahallelerde kanalizasyon gibi çalışma dertleri yok zaten, öyle bir sıkıntıları da şok. Şöyle bir gerçek var, Zonguldak&[#]8217;ta ne bir temizlik yapılıyor, kanalizasyonlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bırakın yol yapmayı 10 metreyi 11 metreye çıkartamadı, yol tamirleri de yapılmıyor, seyrediyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi