ASKF Eski Başkanı Ömer Rakanoğlu, Pazar günü yapılacak olan 13. olağan üstü Genel kurul toplantısı öncesi basınla bir araya gelerek ASKF Başkanlığına resmen aday olduğunu açıkladı.
Ayhan Alp ve Münir Özdurugan ile 3&[#]8217;lü koalisyon yapan Rakanoğlu, mevcut Başkan Tahir Buyurucu&[#]8217;yu eleştirerek &[#]8220;Takıma bir teneke parçasını çok buldular&[#]8221; dedi. Rakanoğlu, &[#]8220;Biz uzun bir süreden sonra 1 yıldır yaptığımız istişare sonunda ASKF&[#]8217;ye aday olduğumuzu açıklıyoruz. Son genel kuruldan sonra geçen 3 yıl içerisinde bizim dönemlerimiz aranır oldu. Kaybettiğimiz genel kurulda, ´en kötü günlerinde bile yanlarında olacağım´ sözü vermiştim. Bu nedenle gelen talep üzerine çalışmalara başladım. Şu an görüntü, mevcut yönetim 3´e bölünmüş. İlişkiler sıfır. Yönetim birbirine düşmüş. Ne olduğu meçhul. Zonguldak´ın Türkiye´deki tüm olumlu ilişkileri olumsuz hale gelmiş. Geçmişte yaptıklarımız ortada, bu nedenle tekrar aday oluyorum" dedi.
Birleştirme çabalarının sürdüğünü anlatan Ömer Rakanoğlu, 13. genel kongrede herkesi vicdanı ile oy kullanmaya davet ettiğini belirterek, "Hemen herkes benim dönemimde ASKF´yi öğrendi. Herkes fedakarlık yapacak" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi