Evli ve bir çocuk babası Recep Karagöz, memleketi Çaycuma ilçesinin girişinde karşılandı. Eşi, çocuğu, annesi ve babasının da aralarında bulunduğu kalabalık ile karşılanan Recep Karagöz, günlerse sonra kavuştuğu ailesine sarılarak hasret giderdi. Karagöz´ün buruk sevinç yaşayan ailesi, bir süre gözyaşı döktü. Karagöz, yoğun araç konvoyu eşliğinde ilçeye giren Karagöz, ilçe meydanında Filistin bayraklı ve Filistinlilerin, sembolik giysi aksesuarı olan kefiye giyen insanlar tarafından karşılandı. Karagöz
yaptığı konuşmasında, yaşadıklarını anlattı.
Denizaltıların bile gemilerini taciz ettiklerini belirten Karagöz, son derece teknolojik silahlarla donanımlı donanımla İsrail askerlerinin eli bağlı kadınlardan bile korktuğunu ileri sürdü. İsrail´de korku paranoyasının hakim olduğunu ileri süren Karagöz, İsrail askerlerinin yardım gemisindekilere yaptıklarının ise korku paranoyasından kaynaklandığını ifade etti.
İsrail´in son yaptıkları ile Gazze ambargosunun delindiğini vurgulayan Karagöz, Gazze´ye devam edecek yardımlar için oluşturulacak kafilelerde yer almak isteyen insanların sayılarında artış olacağına inandığını ifade etti. Karşılamada bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Memursen Zonguldak İl temsilcisi Kamuran Aşkar da, yaptıkları konuşmada, Recep Karagöz´ü sağ salim dönmesine sevindiklerini söylerken, ölenlerin ailelerine de baş sağlığı diledi.
Konuşmalar ise tekbir sesleri ve İsrail aleyhine atılan sloganlarla kesildi. Konuşmanın sonunda yardım gemisinde ölenler ve İsrail işgali altında ölen Filistinliler için dua edildi. Duadan sonra ise ise ´Katil ABD, taşeron PKK´ sloganı atıldı.Açılan Filistin´e destek pankartların birinde Nisa süresinin 75 ayetinin meali yazıldı. Alandaki vatandaşların elinde ise "Fazla gürültü etmeyin insanlık uyuyor", "Az-rail Gazze´de insanlık nerede", "Her müslüman bir kova su dökse, İsrail´i sel alır", "İsrail the
end", "Hamas bahane, Gazze şahane", "Bebek katili İt-rail" yazılı onlarca pankart açıldı. Pankartlarda ´İsrail´ yerine yazılan ´it-rail ve Az-rail´ kelimeleri dikkat çekti. Ayrıca gelirlerinin büyük bir kısmını İsrail´e gönderdiği ileri sürülen onlarca firma isimlerinin listesi yazılı broşür dağıtıldı. Broşürlerde İsrail mallarının boykot edilmesi yönünde çağrıda bulunuldu. Programın sonunda ise bir vatandaş tarafından, karton üzerine çizilen ve üzerine çarpı işareti konulan İsrail bayrağı yakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi