Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesi'nde eğitim veren Perşembe Filiz Rifat Güpgüpoğlu Anadolu Lisesi tarafından "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Perşembe Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Perşembe beldesi merkez ve köylerde bulunan okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Perşembe Filiz Rifat Güpgüpoğlu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Pelin Yavuz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mehmet Akif Ersoy'la ilgili video gösteriminin ardından Okul Müdürü Muhammet Ardıç, Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu. Pelin Yavuz tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'la ilgili Oratoryo gösterimi esnasında öğrenciler müzik öğretmeni Mustafa Can Acar yönetiminde Mehmet Akif Ersoy'a ait "Zulmü alkışlayamam" şiirinin bestelenmiş halini, "Ez oğlum" türküsünü ve "Böyledir Bizim Sevdamız" türküsünü seslendirdiler. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Melike Obuz ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı, işaret dili ile okundu. Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Ayyıldız Bayraklı resmi pazıl halinde birleştirildi.

Tören sonunda Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş törende emeği geçen öğretmen, öğrenci ve idarecileri kutladı.

Editör: Pusula Gazetesi