2017 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi'nde çalışırken şehit olan Fevzi Dereli, İsa Çeltik ile Cafer Tepebaşı ve tüm maden şehitleri için TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi'nde 16 Aralık 2019 tarihinde Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Yenikuyu başında sabah vardiyasında düzenlenen törene GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, GMİS'e bağlı Karadon Şubesi Başkan ve Yöneticileri ile maden işçileri katıldı.

Maden şehitleri için okutulan Kuran-ı Kerim tilavetine Müessese Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü yöneticilerinin katılmaması tepkiyle karşılandı.

Maden işçileri; şehitler için okutulan Kuran-ı Kerim tilavetine kurum yöneticilerinden kimsenin katılmamasına tepkilerini dile getirerek, "Maden şehitleri hepimizin şehitleridir. Onları hep birlikte şükran ve rahmetle anma görevimiz var. Maden şehitleri için okuttuğumuz Kuran-ı Kerim ve dualarımıza katılmayan yöneticileri kınıyoruz. Özellikle Müessese Müdürünün; programdan üç gün önce resmi yazıyla sendika tarafından bilgilendirildiği halde müdürlükten 10 dakikalık mesafedeki Kilimli İşletmesi'ndeki programa katılmaması, bazı teknik personel ve nezaretçilerin, hele hele GMİS Genel Başkanı ile Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız'ın programda bulunacağını bildikleri halde törene gelmemeleri çok anlamsız bir davranıştır.

Bu hareket tüm maden işçileri ve maden şehitlerine yapılan bir saygısızlıktır. Bu düşünce ve tavırları kendine yakıştırabilen birisinin bu kurumda Müessese Müdürü olarak görev yapıyor olması kurum ve bölge açısından üzüntü vericidir" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi