Ereğli´ye yapılması planlanan hastane, Fen Lisesi ve Adliye Sarayı ile ilgili prosedür çalışmalarının sürdüğünü bu yıl içerisinde temel atma törenlerinin yapılmasının hedeflendiğini belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, ERDEMİR´de işçilere yapılan maaş artışlarını da değerlendirirken piyasalarda yaşanabilecek sıkıntıya dikkati çekti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın &[#]8220;İlçe Temsilciler Kurulu kurulması için çalışma başlatıldı&[#]8221; açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan, resmi olarak ilçede Kent Konseyi´nin bulunduğunu, gayri resmi bir İlçe Temsilciler Kurulu´nu oluşturma nedeninin ne olduğunu bilmediğini, her şeyin olumlu gittiği bir süreçte böyle bir şeye ihtiyaç olup olmadığının iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, &[#]8220;Belediye Başkanının hangi amaçla bunu söylediğini bilmiyorum. Geçmişte Ereğli´nin öncelikleri konusunda İlçe Temsilciler Kurulu bir siyasi platforma dönüştü, Başkanı Halil Posbıyık´tı. Takdir ederseniz resmi bir kuruluş değil tamamen gönülden desteklenen, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, Ereğli´nin kendine has durumu organize edilmişti. Bunun alt yapısını oluşturmak için bir takım olaylara ihtiyaç vardır. Bugün bilmiyorum neden ihtiyaç duyuluyor, hangi amaç maksatla bu bilmiyorum. Hangi konuda bir araya gelelim bir sorunu çözmede sorun var ki. İlçe Temsilciler Kurulu´nu gayri resmi oluşturduğumuz zaman ilçede bulunan Kent Konseyi devre dışı kalır. Kent Konseyi başlı başına resmi bir kuruluştur, kanun ile kurulmuştur, bunun da işlevi Belediye Başkanı başta olmak üzere ilçe yöneticilerinin, bu işte uzman olmuş kişilerin oluşturduğu kuruldur. Bu kentin bütün siyasi önceliklerini oluşturan kimliklerin dengeli içi doldurmakla mümkün olur. Ereğli´de yapılacak bir şeyler varda o yapılması istenince önü tıkanıyorsa o tıkanan şeyler nedir kimden kaynaklanıyor bunu da bilmiyorum. Kamuoyunda böyle bir talep varsa dikkate alır işin gereğini yaparız. Olaylara hiçbir zaman olumsuz gözlükle bakmıyoruz. Her şey olumlu giderken neden böyle bir şeye ihtiyaç var gayri resmi bir şeye ihtiyaç var doğrusu bunu anlamakta zorlanıyorum&[#]8221; dedi.


&[#]8220;ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR&[#]8221;


Kaynarca Toplu Konutları´nın olduğu bölgeye yapılması planlanan hastane ile ilgili prosedür çalışmalarının sürdüğünü belirten Milletvekili Erdoğan, muhtemelen önümüzdeki 4 ay içerisinde hastanenin temelinin atılacağını yine Devlet Demir Yolu arazilerinin alınmasının ardından bu bölgeye yapılacak Fen Lisesi ve Adliye Sarayı´nın alt yapılarının oluşturulduğunu söyledi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
&[#]8220;TOKİ´nin hastane yeri ile ilgili gelişmesi devam ediyor. Toplu Konut İdaresine bağlı olan bir yer yoktu. Belediyenin kendine aldığı yeri hastane yapabilmek amacıyla toplu konut idaresi protokolü yapmış, imzalamış,.Ereğli Belediyesi´ne göndermişti. Ereğli Belediyesi de 20 günden buyana bu tapu işlemlerini bitirmek için görevlendirdiği arkadaş ile yoğun bir çalışma başlatıldı. Tapuların 90´ı ayrı ayrı kesilmiştir, bunların birleştirilmesi gerekiyor. Bunun için önümüzdeki günlerde TOKİ´nin görevlendirdiği bir kişi. Ereğli´ye gelecek, karşılıklı imzalar atılacak. Mevcut 90 veya 95 tane ayrı ayrı olan, 119 bin 225 metrekare olan tapu toplu konut idaresine teslim edildikten sonra idare bunu birleştirmek için yeniden harekete geçecek. Tapu Kadastro Müdürlüğü bunu birleştirecek tek tapuya dönüştürecek, imar durumu netleşince hastanenin konuşlanması, imarı yapıldıktan sonra Ereğli Belediyesi yeniden bunu meclisinde görüşecek, mesele netleşecek. Biz burayı ihale yapıp Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği temmuz, ağustos, eylül ayında temelini atmak. Biz bunların hiçbirisi olmasa bile Sağlık Bakanlığı´ndan görevli arkadaşlar geldi, hastanenin biran önce temelinin atılması için mevcut arazi şartlarını değerlendiriyorlar, bunu hızlandırmaya çalışıyorlar. Devlet Demiryolları arazisi üzerinde de Fener Lisesi ve Adliye Sarayı´nın çalışmaları sürüyor. İşin tamamen prosedürü tamamlamaya çalışıyoruz. Ereğli Belediyesi´nin olsun Tapu Kadastro Müdürlüğü olsun eleman sayısı belli. Hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyorlar, emek verenlere teşekkür ediyorum. Her şey yoluna girdi, geri adım atacak şans kalmamıştır. İşler prosedürler ve bu konu ile ilgili yazışmalara imzalar sürüyor. Bu ay sonuna kadar bu işlemler sürer diyorum. Önümüzdeki günlerde Ereğli´de birlikte temelini atmanın heyecanını yaşayacağız.&[#]8221;


ERDEMİR´DE GELİNEN NOKTA


Milletvekili Erdoğan, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 4 aylık süre için bin TL maaşlarda iyileştirme yapılması yönündeki kararını da iyi niyetli atılmış bir adım olarak değerlendirirken, piyasalarda yaşanabilecek tehlikeye de dikkat çekti. Erdoğan, &[#]8220;Takdir ederseniz ERDEMİR, Türkiye´nin dünyanın demir çelik sektöründeki durumundan dolayı yüzde 35 seviyesinde düşüş olmuştu. ERDEMİR´in geldiği nokta 2010´ın ilk çeyreğinde 180 milyar civarında bir kar açıkladı. Bunu göz önünde bulundurduğunuz zaman iyiye giden bir işaretten dolayı işçilerin geçmişteki haklarının bir yerde aşağıya düşürülmesini iyi gelişmelerle paralel olarak iyi adım olarak görüyorum, iyi niyetli gösterge olarak görüyorum&[#]8221; diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Demir çelik fiyatlarında kademeli olarak arz talep dengesine bakılmaksızın 700-800 dolarlara çıkmıştı şu günlerde yine 600-650 dolarla inme durumu söz konusu, bu boyutu tehlike sinyalleri veriyor. Bu sektörde aşırı yükselmeler aşırı düşmeler sürekli oluyor. Kar yapan müesseseler düşüşlerde elinde stoğu varsa zarar yapması da söz konusu buna çok dikkat etmesi gerekir. ERDEMİR´in bu adımı olumludur devamının gelmesi arzu etsek de şartların çok kolay olacağını zannetmiyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi