Çoğunlukla inşaat sektöründe kullanılan çelik hasır tel, yüksek dayanma gücüne sahip bir beton çeliğidir.

Uluslararası ölçütlere göre üretilen Bst 50/55 (RK), karbon düşük St I demiri ham madde olarak kullanılmaktadır. St I demirinin soğuk haddeden geçirilerek çekilmesiyle başlayan üretim hattı, aynı zamanda özel olarak nervülenmesi ile devam etmektedir. Çelik hasır imalatı TS 4559, DIN 488,BS 4483, ASTM-A 497 ölçütleri baz alınarak yapılmaktadır.

Üretim esnasında, soğuk çekme sırasında tamburlara sarılan çubukların otomatik olarak doğrultma ve kesme makinelerinden geçmesiyle istenilen boy ve ebatlara getirilir. Elektronik punta kaynak makinalarında işlenme suretiyle yapılmaktadır.

Çelik hasır tel en çok inşaat sektöründe kullanılan, zaman ve işçilikten tasarruf etmeyi sağlamaktadır. Günümüzde betonarme kat döşemelerinde de kullanılan çelik hasır telin kullanım alanları çeşitlidir.

Toplu konut yapımında en çok kullanılan malzemelerden biri olan çelik hasır telin döşemelerini simetrik oluşu kullanımı kolaylaştıran özelliklerinden biridir. Diğer kullanım alanlarından da bahsetmek gerekirse; baraj ve kanal yapımında, prefabrik yapılar, metro ve tünel inşaatları,beton boru üretimi, saha ve yol betonları, tünel kalıp sistemi, perde ve istinat duvarı yapımında sıklıkla kullanılarak inşaat yapımını hızlandıran materyallerdir.

Bir diğer yandan çelik tel üretiminin elemanlarından biri olan panel çit teli estetik ve dekoratif amaçlarla kullanılabilmektedir. Çevre güvenliğini sağlamakla birlikte sınır belirleyici olarak seçilen panel çitler tel örgü sistemlerinin bütün halidir.

Her mekan ve çevreye uyumlu olarak özel üretilen panel çit telleri, hava koşullarına dayanıklı olarak imal edilmektedir. Duvar üzerine monte edildiği gibi direkt olarak toprağa monte edilebilir. Panel çit telleri Galvanizli, Elektrostatik toz boya ile boyanarak fırınlanır, böylelikle güneşe karşı mukavemeti oluşturulur. Panel çit kullanım alanları; villa ve site çevrelerinde, yol kenarlarında, otopark çevresinde, küçükbaş hayvanların kümeslerinde kullanılmaktadır... www.celikhasirfiyat.com

Editör: Pusula Gazetesi