İYİ Parti Zonguldak Milletvekili adayı Batu Müftüoğlu ve eski Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım'ın da içinde bulunduğu 5 kişi partiden ihraç edildi.

İYİ Parti Zonguldak İl Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada partiden 5 kişinin ihraç edildiği açıklandı. İYİ Parti Zonguldak İl Teşkilatı'nın 2 binin üzerinde üyesi bulunduğu belirtilirken "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar disipline konu olacak eylemleri nedeniyle 37 kişinin dosyası disiplin kuruluna gönderilmiş olup, disiplin kurulumuzca 4'ü kesin 1'i geçici olmak üzere 5 üyemiz hakkında ihraç işlemi uygulanmıştır" denildi.

İYİ Parti'den ihraç edilen Serhat Yıldırım ihraç kararına sert tepki gösterdi. Kararı Yargı'ya taşıyacağını ve Genel Merkez Disiplin Kurulu'na itiraz edeceğini belirten Serhat Yıldırım, Mart 2020' de yapılacak il kongresinde aday olacağını da ifade etti.

"İHRAÇ KARARI YASAL DEĞİL"

Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "İYİ Parti kurulalı 2 yıl oluyor. İlk kurulduğunda bu partiden önce hiçbir siyasi girişimim olmadı. Ben İYİ Parti ile siyasete girdim. Partimiz kurulduğunda ilk kurucu üyelerdendim. Sonra kurulan ilk kurucu il yönetiminde başkan yardımcılığı aldım, sonra merkez ilçe kongresinde seçilerek merkez ilçe başkanı oldum. 24 Haziran suretiyle bu sürece getirdim, onun peşinde tekrar Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yenileme süreci altında; tamamen onların isteği ile istifalarımızı verdik. Arkadaşlar atansın diye, ancak partimize üye olmayan kişiler atamayla İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı gibi konumlara geldiler. Bunun peşine daha sonra şöyle bir durum oldu. İYİ Parti 2'inci il Başkanlığı görevi yaptım. Birkaç ay sonra yerel seçimlerde; Karaman Beldemizde adayımız yoktu, ben gittim oradan partimiz adına Karaman Belediye Başkanı adayı olarak görev aldım. 3 ay orada çalıştım. Bu süreçten sonra seçimler bitti. Şöyle bir durum gelişti. Atamayla il başkanı olan Yavuz Erkmen tamamen bu partiyi kuran arkadaşları saf dışı bırakarak atanmışlar ile yeni yönetimleri kurdu."

"İHRACI YARGIYA TAŞIYACAĞIM"

"Dün tebligat elime geçti. Atanmış İl Başkanlığı bana ihraç olarak yazmış. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Zaten Genel Merkez Disiplin Kurulu'na başvurumu yapacağım. Ayrıca kararı yargıya taşıyacağım, suç duyurusunda bulunacağım. Haklarımı kanuni olarak mahkemelerde talep edeceğim. İl Başkanlığı'nın yazmış olduğu ihraç kararı geçerli değil."

"PARTİYİ KURAN BÜTÜN ARLADAŞLARI İHRAÇ ETTİLER"

"İl Başkanı şöyle bir algı yaratıyor, diyor ki; biz onları ihraç ettik. Tabii önümüzde şimdi Mart'ta kongreler var, karşılarında aday olmamız için. Beni ve şu partiyi kuran Zonguldak'taki arkadaşları tamamen ihraç ettiler. Tüzüğümüze göre disiplinde birinci ve ikinci derece akraba olmaması gerekiyor. Fakat şu an disiplin kurulunun kurulu başkanı Asım Tazegül'ün eniştesi bile o disiplin kurulunda hala görev yapıyor. Tüzüğümüze göre ikinci derecede bile aynı yerde olmaz der. Buna da itiraz edeceğim. Yarın bunu da savcılığa suç duyurusu yapacağım. Partide aile şirketi kurmuşlar. Ben hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Mart 2020'de İl Başkanlığı kongresi var. O kongrede 1 oy bile dahi olsam alsam ben o orada olacağım."

Editör: Pusula Gazetesi