Borajet tarafından başlatılan Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak-İstanbul seferleri Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın üç günü gidiş dönüş olmak üzere devam ediyor.
Yolcu potansiyelinin giderek arttığı gözlemlenirken fiyatlar Trabzon 99, İstanbul ise 49 liradan başlıyor.
Borajet´in ATR 72-500 tipi 66 kişilik yolcu uçağının iki kaptan pilotundan birisi ise aslen Zonguldak Ereğli´den.
Zonguldak´ın yıllardır beklediği uçak seferlerinin ardından Zonguldaklıları uçuran pilotun da Zonguldaklı olması ilginç bir tesadüf oldu.
Firmanın uçuş İşletme Başkanlığı&[#]8217;nı da yürüten Kaptan Pilot Tuncay Akbir (solda) Pusula´ya yaptığı değerlendirmede; "Zonguldaklıların Trabzon, Antalya ve İstanbul´a havayoluyla gitme isteklerini yıllardır biliyoruz.
Firmamızın başlattığı yurt içi sefer noktalarından birisinin de Zonguldak olması çok güzel, benim içinde çok anlamlı. Ben de aslen Zonguldaklı ve Ereğliliyim. Ailem Ereğli´de. Arkadaşlarımdan bir çoğu Ereğli´de. Zonguldak´tan yapılan ilk uçak seferinde kaptan olarak görev yapmak beni de çok heyecanlandırdı. Bundan sonra da yerde olamasak bile havada birlikte olacağız. Memleketim adına bu seferlerin başlamasına çok sevindim. Gösterilen ilgi de artıyor. Yolcularımızı güvenli bir uçuştan sonra Trabzon ve İstanbul´a ulaştırmak keyifli. Zonguldak ve Zonguldaklılar için umarım bir çok güzel ve yeni şeylerin başlangıcı olur. Tüm yolcularımıza bir kez daha iyi yolculuklar diliyorum" dedi.
Uçağın Fransız pilotu ise ilk kez geldiği Zonguldak´ta uzun zamandır bu seferlerin beklendiğini öğrenince merakını gidermek için Akbir´den bilgi aldı.
Editör: Pusula Gazetesi