Bartın Emniyet Müdürlüğü personeline &8216;Stres ve Baş etme Yöntemleri&8217; konulu seminer verildi. İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ tarafından verilen seminer slayt gösterisi işliğinde yapıldı. 185 personelin katıldığı seminerde stresin nedenleri, sonuçları ve nasıl önleneceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Seminere katılan personel yapılan sunumu ilgiyle dinledi. Psikolog Ayşin Akdağ, seminerin sonunda emniyet mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.


Stresi oluşturan sebepler


Seminerde &8216;stres&8217; başlığı altında &8220;Stres Reaksiyonu, Stresi Oluşturan Nedenler, Stres ve Kişilik Özellikleri, Stres ve Cinsiyet, Stres Kaynakları, Stresin Oluşumu ve Belirtileri, Stresin Yol Açtığı Başlıca Rahatsızlıklar, Stres Nasıl Hastalık Yapıyor, Stres Algısını Etkileyen Faktörler, Strese Dayanıklı İnsanların Ortak özellikleri&8221; üzerinde duruldu. &8220;İş Yerinde Stresi Oluşturan Sebepler, En Çok Stres Yaşayan Meslek Grupları, İş Yerinde Stres Belirtileri, Emeklilik Stresi, İş Stresinde Ailenin Rolü ve Tükenmişliğin Belirtileri, Tükenmişliğin Nedenleri, Tükenmişlikle Başa Çıkma Yolları&8221; da diğer konu başlıkları oldu.

Polisin ayrılmaz parçası


İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ seminerle ilgili değerlendirme yaptı. Akdağ &8220;&8220;Pek çok riski ve zorluğu aileleri ile büyük bir özveri, sabır ve güçle göğüsleyen ve ülke insanına hizmet veren tüm emniyet güçlerimizin gerek yaşam koşulları gerekse çalışma koşullarının zorluğu göz önünde bulundurulduğunda hayatlarında stresin ayrılmaz bir parça olarak durduğu görülmektedir. Bu bağlamda polislerimizin bu şartlarda kendi sağlıklarını bozmadan yaşam kalitelerini düşürmeden isabetli kararlar alarak uygun iletişim yöntemleri kullanarak kendilerine ve ailelerine zaman ayırarak daha verimli ve mutlu olmanın yöntemleri anlatıldı&8221; dedi.

İhtiyaçlar doğrultusunda


Uzman Psikolog Ayşin Akdağ &8220;Kamu kurum ve kuruluşlarının bir bütün olduğu gerçeği ve anlayışından hareketle, birbirimizi tamamlamak suretiyle ilimiz ve ülkemiz için sinerji yaratarak tek başımıza gerçekleştireceğimiz hizmet ürününden birlikte daha büyük hizmetler üretebileceğimizi görmüş bulunmaktayız. Gerek sağlık teşkilatı, gerek emniyet teşkilatı ve gerekse diğer kurumlarımız olarak amacımız, tüm çalışanlar olarak daha üretken ve halkımıza daha iyi ve onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet etmektir&8221; diye konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi