AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP&8217;nin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Zonguldak Karadon Müessese Müdürlüğü&8217;nde meydana gelen grizu patlamasında vefat eden madenciler üzerinden siyaset yaptığını belirterek, bunun çirkin olduğunu söyledi. Konunun siyaset malzemesi yapılabilecek bir konu olmadığını belirten Milletvekili Tunç; &8220;Kaza meydana geldiği saatten itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve bölge milletvekillerimiz kaza mahalline intikal etmiştir. Bakanlarımız kurtarma çalışmalarını takip etmiş ve bir haftadan fazla bir süre Zonguldak&8217;tan ayrılmamışlardır. Sayın Başbakanımız da yurtdışından döner dönmez Zonguldak&8217;a gelmiş ve kurtarma çalışmalarını takip ederek, madenci yakınlarının acısını paylaşmıştır&8221; dedi.


Sorumlular varsa hesap sorulacaktır


Kazada sorumlular varsa bulunması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Kazanın sorumlusunu sanki AK Parti iktidarı imiş gibi göstermek yanlıştır. Bu konu siyaset yapılabilecek bir konu değildir. Bir taraftan madencilerimiz yerin altından çıkarılmaya çalışılırken, diğer taraftan bazı kötü niyetli şahıslar, halkın arasına giren provokatörler insanımızın kafasını karıştırmaya çalışmışlardır. Acılar üzerinden siyaset yapmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&8217;nun da kongrede yaptığı konuşmada, kazanın nedenini AK Parti iktidarına bağlaması son derece yanlıştır&8221; diye konuştu.


263 madencimiz SHP döneminde vefat etti


Milletvekili Tunç; &8220;1992 yılında Kozlu&8217;da meydana gelen grizu faciasında 263 madencimiz vefat etmişti, o dönemde SHP iktidar ortağıydı, Erdal İnönü başbakan yardımcısıydı. İşçi Sağlığı ve İş güvenliğinden sorumlu bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğunda da Mehmet Moğultay vardı. O zaman vefat eden 263 madencimizin sorumlusu SHP iktidarımıydı ki, o günün sorumluları bu gün AK Parti iktidarını suçluyorlar. Madencilikte grizu faciası dünyanın birçok ülkesinde meydana gelmektedir. Geçen ay Rusya&8217;da meydana gelen kazada 80&8217;den fazla işçi vefat etmiş halen tamamının cesedine ulaşılamamıştır. Eğer Karadon&8217;da meydana gelen bu kazada ihmali olan varsa mutlaka cezasını da çekecektir. Sayın Bakanlarımız bu konuda gerekli açıklamayı defalarca yapmışlardır&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi