Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper lig her geçen gün daha da renkli hale geliyor. Ligde bakıldığında geçtiğimiz sezonki senaryo yaşanıyor. 2018-2019 futbol sezonunda Gelikspor ile Kilimli Belediyespor büyük çekişme yaşamıştı. 2019-2020 futbol sezonunda da tablo değişmedi. Yine Gelikspor lider, takipçisi Kilimli Belediyespor. Bu sezon eksradan Alaplı Belediyespor yarışa dahil oldu. Bu üç takım özellikle bu haftadan itibaren diğerlerinden koptu.

MUSLU BELEDİYESPOR-GELİKSPOR: 0-2

Ligde inişli çıkışlı grafik çizen Muslu Belediyespor sahasında konuk ettiği Gelikspor karşısında istediği futbolu sahaya yansıtamadı, rakibine direnemedi. Sahadan 2-0 galip ayrılan Gelikspor 25 puanla liderliğini sürdürdü.

İSTASYON GEMİCİLER-İHSANİYESPOR: 4-2

Kümede kalma mücadelesi veren iki takım İstasyon Gemicilerspor ile İhsaniyespor kozlarını Çaycuma'da paylaştı. 90 dakikası çekişmeli geçen maçta gülen takım ev sahibi İstasyon Gemicilerspor oldu. Bu galibiyetle 12 puana yükselerek 3 basamak birden yükselen İstasyon Gemicilerspor derin bir nefes aldı. İhsaniyespor ise kümede düşme potasında kaldı.

ALAPLI BELEDİYESPOR-YENİMAHALLESPOR: 2-0

Ereğli derbisi olarak nitelendirilen karşılaşmada şampiyonluk mücadelesi veren Alaplı Belediyespor ile ligin yeni ekiplerinden Yenimahallespor karşı karşıya geldi. Uzun süre sonra ilk kez hizmete giren Alaplı Sahası'nda oynanan karşılaşmadan gülen taraf 2-0'lık sonuçla Alaplı Belediyespor oldu. Alaplı bu galibiyetle zirveden kopmamış oldu.

KİLİMLİ BELEDİYE-ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYE: 2-1

Zonguldak Amatör Süper Ligin şampiyon adaylarından Kilimli Belediyespor, Çaydeğirmeni karşısında zor anlar yaşadı. Devreyi 44'ncü dakikada yediği golle 1-0 mağlup kapatan Kilimli Belediyespor 60 ve 82'nci dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçti.

PERŞEMBE BELEDİYE-AKINSPOR: 2-0

Sahasında kümede kalma mücadelesi veren ve ligde sadece 1 galibiyeti bulunan Akınspor'u konuk etti. Ligde inişli çıkışlı grafik çizen Perşembe Belediyespor, Akınspor karşısında sahadan 2-0 galip ayrılarak yeni bir galibiyet serisi yakaladı. Akınspor ise 4 puanla ligin dibinde kaldı.

ÇAYCUMASPOR-ÇATES IŞIKSOPR: 5-2

Son 2 sezondur kümede kalmayı son haftalarda aldığı galibiyetlerle garantileyen Çaycumaspor bu sezon daha iyi bir performans göstererek üst sıralarda kendine yer buldu. Son haftada sahasında ÇATES Işıkspor'u konuk eden Çaycumaspor sahadan 5-2 galip ayrılarak 16 puanla 5'nci sıraya yükseldi. ÇATES Işıkspor ise 9 puanla 10'ncu sırada kendine yer buldu.

Editör: Pusula Gazetesi