Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı.

Daha önce kısa bir süre Zonguldak'ta görev yapan Pervin Töre hakkında şu iddialarda bulunuldu:

Daha önce görev yaptığınız Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki makam şoförünüzle halen yürüttüğünüz ticari amaçlı bir firmanız var mıdır? Üzerinizde bir firma olmadığını biliyoruz ama kar ortaklığı yaptığınız doğru mudur? (Yetkinizi kullanarak okullara iş yapması için yönlendirerek)

Bu firma bir temizlik firması mı? Aydın ve İzmir'de şubeleri olan bu firma ve sahibi ile eşinizin de bağlantısı olduğu doğru mudur?

Bu firmayı ilinizdeki (Muğla) hangi ilçelere, hangi okullara temizlik yaptırmak üzere yönlendirdiniz?

Bu firma aynı zamanda temizlik ürünleri de pazarlamakta mıdır?

Bu firmayı temizlik malzemesi satmak üzere hangi ilçelere ve hangi okullara yönlendirdiniz?

Bu ilçeler ve okullar bu firmadan ne kadarlık temizlik malzemesi satın aldı?

Bu temizlik firmasına kaç okul temizletilmiş durumda ve bu okullar firmaya ne kadarlık ödemeler yaptı?

Kendi evinizi de bu temizlik firmasının temizlediği iddiaları doğru mudur?

İhtiyacı olmadığını belirtmesine rağmen hangi okul müdürüne telefonla talimat vererek malzemesi almasını emrettiniz?

Bu temizlik firmasına karşı göstermiş olduğunuz özel ilginin sebebi nedir?

Okullara yönlendirdiğiniz bu firmanın satıcısıyla birlikte İl Müdürlüğünden hangi şefi görevlendirdiniz? Bu firmanın satıcısıyla birlikte dolaşan İl Müdürlüğündeki C.D. 'nin amacı nedir ?

Pervin TÖRE kimdir?

1960 yılında Erzurum'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Erzurum'da okuduktan sonra lise 1. ve 2. sınıfı Erzurum Kız Lisesi' nde, son sınıfı ise İzmir Kız Lisesi'nde okudu ve aynı yıl iyi derece ile mezun oldu. 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Kimya bölümünü bitirdikten sonra Trabzon Of Lisesi'nde 4 yıl kimya öğretmenliği yaptı. 1986 yılında İzmir Namık Kemal Lisesi Kimya Öğretmenliğine atandı.

1991 yılında aynı lisede Müdür Yardımcılığı görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Namık Kemal Lisesi Müdür Vekilliği ve İzmir Kız Lisesi Müdür Vekilliği yaptı. 2008 yılında, mezunu olduğu İzmir Kız Lisesi Müdürlüğüne asaleten atanan Pervin Töre, 2012 yılı Ocak ayında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 2017 Şubat ayında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 2018 Nisan ayında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

2018 Temmuz ayında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Pervin TÖRE evli ve bir çocuk annesidir.

Editör: Pusula Gazetesi