Zonguldak'ta Ontemmuz'da ikamet eden bir aile uyuz hastalığından tedavi görmesine rağmen bir türlü iyileşemiyor.
Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde çalıştığı öğrenilen personel, eşi ve iki çocuğu uyuz oldu.
Yaklaşık 2 ay önce uyuz hastalığına yakalanan baba, 42 yaşındaki anne T.A., 15 yaşındaki Y.A ve 12 yaşındaki M.A ilaç tedavisi görmesine rağmen iyileşemiyor.
Anne T.A, iyileşemediklerini doktorlara söylemelerine rağmen hastanede tedavilerine devam edilmediğini ileri sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü'nü aradığını ancak oradan Bulaşıcı Hastalıklar Birimi'ni araması gerektiği cevabını alan kadın, oradan da bir yanıt alamadığını ifade etti.
İsyan eden kadın ailesinde herkesin uyuz hastalığına yakalandığını belirten T. A. "Çocuklarım okula gidemiyor, okula gitseler çocuklara uyuz geçecek. Çocuklarımın vücudu hep yara oldu. Sabah 5'lere kadar kaşınmaktan uyuyamıyoruz. Çaresiz kaldık, bu durumda ne yapmamız gerekiyor" dedi.
En son gittikleri doktorun "Evinizi boyayın, yatak, yorgan, çarşaflarınızı değiştirin" dediğini anlatan anne T. A. "Ekonomik durumumuz buna müsait değil. Devletimiz, Belediyemiz bize sahip çıksın. Biz kimseden para pul istemiyoruz. Evimizi boyatıversinler. Çarşaflarımızı değiştiriversinler. Bizi bu uyuz illerinden kurtarıversinler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi