AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in Ereğli ilçesiyle ilgili yaptığı "Ereğli batağa saplanıyor" açıklamasına "O Ereğli'nin ekonomik, sosyal yapısını neyini bilir de konuşur? Bunu konuşacak olanlar; milletvekilleri ve belediye başkanlarıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "Ereğli batağa saplanıyor. Önlem alınmazsa Ereğli hayalet şehir olacak. 120 bin nüfusluk Ereğli'de 65 bin icra dosyası var" açıklamasını yapmıştı.

Milletvekili Uçar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da göreve geldiğinden beri abartılı konuştuğunu belirterek "Popülist açıklamalar yapıyor. Şova dönük açıklamalar yapıyor. Ereğli'de ERDEMİR özelleşmeden önceki sosyal ve ekonomik durumuyla değerlendirmeye kalkarsanız oralarda olmanız çok zor" dedi.

Uçar, Ereğli'nin durumuyla ilgili Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Gürsel Tekin Ereğli'yi bu kadar düşünüyor muymuş? Çok düşünüyorsa şimdiye kadar neden bir açıklama yapmadı? O Ereğli'nin ekonomik, sosyal yapısını neyini bilir de konuşur? Bunu konuşacak olanlar; milletvekilleri vardır, belediye başkanı vardır. Bizim muhataplarımız malum buradaki siyasi temsilcileridir ya da belediye başkanlarıdır. Ama Ereğli'nin sosyal ve ekonomik anlamdaki durumu ve gelişmeleriyle ilgili milletvekilleri açıklama yapabilir. Bu Ereğli'nin değil Zonguldak'ın geneliyle ilgili hepsi bizim sorunumuzdur. Ereğli Belediye Başkanı orada göreve geldiğinden beri abartılı ve popülist açıklamalar yapıyor. Şova dönük açıklamalar yapıyor. Ereğli'de ERDEMİR özelleşmeden önceki sosyal ve ekonomik durumuyla değerlendirmeye kalkarsanız oralarda olmanız çok zor. O günkü ekonomik şartlarla, bugünkü ekonomik şartlar farklı. Ereğli'de böyle gelmiş, böyle gider mantığıyla devam etmesi mümkün değil tabi. Herkesin kendisini yenilemesi lazım. Değiştirmesi ve büyütmesi lazım, farklı sektörlere geçmesi lazım. Organize sanayilerin gelişmesi, ihracata dönük bir takım çalışmaların yapılması lazım. 'Ereğli battı, çöktü' gibi açıklamalarla ortalığı velveleye vermek doğru değil. Neler yapılabilir, bunları konuşmalıyız. Ereğli'nin ekonomisi için ne gibi tedbirler alabiliriz, bunları konuşabiliriz. Şu an ki muhalefet belediyesi geçmişte 20 yıl belediye başkanlığı yaptı. Eğer olumsuz bir şey varsa herkesin bunda sorumluluğu vardır."

Editör: Pusula Gazetesi