Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genel Yayın Yönetmenimiz Atilla Öksüz&[#]8217;ün Çatalağzı Termik Santrali ile ilgili sorusunu değerlendirdi.
Öksüz&[#]8217;ün, Çatalağzı Termik Santrali´nin (ÇATES) özelleştirilmesine ilişkin çalışmalara dikkat çekerek, ´´Bu konuda kentin hassasiyetleri var. Satılacaksa kentteki iş adamlarına satılsın ya da satılmasın, özelleştirilmesin şeklinde görüşler var. Durum nedir, siz tam olarak ne düşünüyorsunuz?´´ sorusu üzerine Bakan Yıldız, Zonguldak´taki iş adamlarının ve sivil toplum örgütlerinin ortak bir teşebbüs heyeti oluşturarak, ihaleye girmelerinden ve uygun bir teklifle santrali almalarından memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Yıldız konuşmasında; &[#]8220;Bizim de gönlümüzden geçen Zonguldaklı iş adamlarımız, burada ki sivil toplum örgütlerimiz ortak bir teşebbüs heyeti oluşturup da böyle bir ihaleye girmeleri halinde tabi ki bizlerde buna seviniriz. Tabi ki orada uygun şartlarda teklifler vermeleri halinde bu işi almalarına seviniriz.
Biz yerel yönetimlerin yerel mekanizmaların daha da güçlü olmasından yana bir iktidarız. Bu açıdan böyle bir teşebbüs varsa bende şimdiden tebrik ederim. Girsinler, alsınlar ve çok da uygun olur, çalıştırsınlar. Yöre halkını tanıyorlar, TTK&[#]8217;yı tanıyorlar, ÇATES&[#]8217;i tanıyorlar. Çok daha iyi bir sinerji olur. ÇATES birinci grupta yer almıyor, 2.-3.cü gruplarda yer alıyor. O yüzden birinci grup ihalede yer almıyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi