Bartın&8217;da balıkçılara yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sahil Güvenlik 64 Bot Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantı dün Belediye Cep Sineması&8217;nda yapıldı. Sahil Güvenlik 64 Bot Komutanlığı&8217;nca üç ayda bir düzenli olarak yapılan toplantıda yöre balıkçılarının karşılaştığı sorunlar ve Sahil Güvenlik Komutanlığı&8217;nın denizde yaptığı denetimlerde kontrol edilen hususlar, teknelerde bulundurulması gereken belgeler ve malzemeler ele alındı.


Yasak dönemine dikkat


Görevli subay ve astsubaylar toplantıda balık avı ile ilgili yapılan son düzenlemeler ve 1 Mayıs-1 Eylül tarihleri arasını kapsayan av yasağı döneminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler de verildi. Balıkçılara av yasaklarına uymadıkları takdirde karşılaşacakları yasal işlemler ve cezalar da anlatıldı. Toplantı amatör ve ticari amaçlı balıkçılıların katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda balıkçılara Sahil Güvenlik Komutanlığının görev ve faaliyetleri de anlatıldı.


Balıkçılar sorunlarını anlattı


Balıkçılıkla uğraşanlar toplantıda yaşadıkları sorunları anlatırken, Sahil Güvenlik 64 Bot Komutanlığı görevlisi askeri personel sorulan soruları da yanıtlayarak, balıkçılar tarafından merak edilen konulara açıklık getirmeye çalıştı. Toplantıya balıkçılar çok fazla ilgi göstermedi. Az sayıdaki balıkçının katılımıyla yapılan toplantı basına kapalı gerçekleşti. Sahil Güvenlik Komutanlığı basına sadece toplantının başında görüntü alma izni verdi.

Editör: Pusula Gazetesi