Türk Hava Kurumu (THK) Bartın Şubesi tarafından gerçekleştirilen 1. Batı Karadeniz Hava Şenlikleri dün yapılan etkinliklerle başladı. Etkinlikler kapsamında Hükümet Caddesindeki Şube binasının önünde THK aracında kurulan stantta kurumun tanıtımı yapıldı. Tanıtım sırasında öğrencilerden oluşan Bartın Genç Havacılık Kulübü üyeleri tarafından THK için bağış toplandı ve vatandaşlara broşürler dağıtıldı. Açılan sergide THK&8217;ya ait maket uçakların çalıştırılması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.


Bartın&8217;a katkısı olacak


Stant açılışında konuşma yapan Türk Hava Kurumu Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, &8220;Bu yıl Türkiye&8217;de ilk olarak yapılan 1. Batı Karadeniz Havacılık Şenlikleri&8217;nin Bartın&8217;da yapılmasının gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bugün şenliklerimiz stant açılışımızla başladı. 4 gün boyunca ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 1. Batı Karadeniz Havacılık Şenlikleri&8217;ne halkımızdan büyük katılım bekliyoruz&8221; dedi.


Havacılık aşılanacak


Aktaş &8220;Yönetim kurulumuzla birlikte şenliklerin Bartın&8217;da yapılması için mücadele ettik ve bu şenliklerin ilimizde yapılması konusunda başarılı olduk. Bartın&8217;ımızın tanıtılmasında ve havacılığı Bartınlı vatandaşlarımıza aşılamak açısından şenliklerin katkısı olacağını düşünüyorum. Biz bu şenliklerin birincisini Bartın&8217;da yapmayı başardık ve umuyorum ki bizden sonraki nesil de daha nice Batı Karadeniz Havacılık Şenlikleri&8217;nin ilimizde yapılmasını sağlayacaktır&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi