Çaycuma Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısının 2'nci bilişimini gerçekleştirdi. Toplantıya, teknik gezi nedeniyle Romanya'da bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı katılamadı.

Belediye Başkan Vekili Berna Çimsalan Özyurt başkanlığında yapılan toplantıda plan bütçe komisyonuna havale edilen maddeler oylandı. Belediyenin 2020 yılı bütçesi 51 milyon lira olarak açıklanırken yapılan oylamada AK Partili 5 meclis üyesinden 4'ü çekimser 1'i ret oyu kullandı.

Plan bütçe komisyonuna havale edilen 2020 yılı gelir tarifelerinin görüşülmesi konusunda komisyon üyesi AK Partili Ahmet Malçık mesken ve işyerlerinde uygulanacak su zamları ile otopark zamlarına itiraz ederek şerh maddesi koyduğunu söyledi. Diğer AK Partili üyelerde Malçık'a destek verdi. Yapılan oylamada gelir tarifeleri komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Belediye meclis toplantısını Romanya'dan izleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada oy birliği ile onaylanmayan bütçenin acemiliğe kurban gittiğini söyleyerek; " Göreve geldiğimden bu yana ilk defa Meclis toplantısına katılamadım.

Bugün ülke dışından izlediğim bu toplantıdan çok üzüntü duydum.

Hele deneyimli Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır'ın, benim olamadığım bu toplantıya sabote edercesine katılmaması, deneyimsiz Ak Partili arkadaşlarımızı da istemeyerek hataya sevk etmiş.

Kasım Ayı Meclis toplantısında Komisyona sevk edilen 2020 yılı Mali Bütçesi ve 2020 yılı gelir tarifesi, bugünkü 2. Birleşimde tam bir ACEMİLİK kurbanı olmuş.

Kamuoyu tepkisinden endişe eden Ak Partili üyelerimize yeterince açıklama yapılamaması, komisyonda olumlu oy kullandıkları her hususa Meclis Toplantısında katılamama gibi çelişkiye sürükledi.

Altı yıldan bu yana titiz bir çalışma ile hazırlanan ve hep oybirliği ile onanan Bütçemiz acemiliğe kurban gitti...

Çaycuma buna layık değil"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi