CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Genel Başkanlık görevinden istifa eden Deniz Baykal&8217;ın kongrede sunulacak olan öneri ile Onursal Başkan ilan edileceğini söyledi. İl ve İlçe örgütleri olarak 22 Mayıs&8217;ta yapılacak olan Genel Kurul&8217;da İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu&8217;nun destekleme kararı aldıklarını hatırlatan Karakaş, Deniz Baykal&8217;ın da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin adayı olarak sunulmasını destekleyeceklerini ifade etti. Dün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP İl Binasında basın açıklaması yapan Karakaş, yapılacak olan kongre ile partilerinin iktidar yürüyüşünün başlayacağını söyledi. Karakaş&8217;ın zaman zaman duygulandığı açıklamada göz yaşlarına hakim olamaması nedeniyle yazılı açıklamayı okumaya İl Sekreteri Mehmet Arslan devam etti.


Aramızda görüş farkı yok


Kılıçdaroğlu&8217;nun desteklenmesi yönündeki kararın tüm parti bileşenlerinin kararı olduğunu söyleyen Arslan; &8220;Hepimizin bildiği gibi dün Ankara&8217;da yapılan İl Başkanları toplantısına İl Başkanımız Selim Karataş&8217;ta katılmıştır. İl Başkanımız bu toplantıda söz alarak örgütümüzden aldığı güçle örgütümüzün oy birliği ile aldığı kararı açıklamıştır. Kamuoyunda yapılan bazı spekülasyonları ortadan kaldırmak amacı ile bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki; Bu karar, başta ilçe başkanlarımız tüm ilçe yöneticilerimiz il yönetimimiz, Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya ve tüm örgüt bileşenlerimiz ile Bartın halkından aldığımız bilgiler ve katkılar doğrultusunda alınmış bir karardır. Örgütümüzün Bartın&8217;da sağlamış olduğu halkımızla bütünleşen bu karar ile Ankara&8217;ya gittiğimizde tüm örgütlerin kararının da bu yönde olduğunu sevinçle öğrendik ve gördük&8221; dedi.


Tüm il örgütlerinin desteğiyle


Arslan, bildiriyi imzalamayan 4 il örgütünün bugün aldıkları kararla Kemal Kılıçdaroğlu&8217;nu destekleyeceklerini belirttiklerini de söyledi. Arslan; &8220;İl Başkanımız Selim Karakaş, Ankara&8217;da yapılan İl Başkanları toplantısında söz alarak Genel Başkanımız Deniz Baykal&8217;ın şahsında Cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne yönelen hain bir komplo sonucunda istifa ettiğini ve geri dönmeyeceğini de kesin bir dille ifade ettiğini söylemiştir. Ayrıca bu toplantı sonucunda bir örgüt kararının ortaya çıkacağını ve bu karara sıradan bir CHP sempatizanından tüm Genel Merkez yöneticilerine kadar tüm partililerimizin uymak ve uygulamak zorunda olduklarını ifade etti. Yapılan toplantı sonucunda çıkan bu karar 77 İl Başkanının imzası ile bildirge haline getirilerek kamuoyuna açıklandı. Bugün aldığımız bilgilere göre dün bu deklarasyonu imzalamayan İl Başkanlarının örgütlerinin bugün bu karara tüm güçleriyle destek verdiklerini sevinerek öğrenmiş bulunuyoruz&8221; diye konuştu.


Kimsenin askeri değiliz, olmayız da


&8216;İl örgütleri kimsenin askeri değildir&8217; diyen Arslan, bazı yayın organlarının bunu bilinçli olarak kullandığını belirterek; &8220;Bu toplantının sonucu şunu göstermiştir ki, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri bazı basın organlarında yazıldığı ve söylendiği gibi kimsenin askerleri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri Türk halkından aldıkları destek ve güçle Türk Milletinin Türk Cumhuriyetinin ve Türk Demokrasisinin askerleri ve yılmaz savunucusu olduklarını göstermişlerdir. Kurultay sürecimizde bu coşkuyla devam edecek ve sonuçlandırılacaktır. Bu kararın alındığı gün yani 18 Mayıs 2010 bugün katıldığımız 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının bir gün öncesine rastlaması neden ile de daha da büyük önem kazanmıştır. Bu vesile ile Türk Milletinin ve Bartın halkının bayramını kutluyor, CHP örgütleri olarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Vatandaşımız muhtaç hale getirildi


CHP İl Sekreteri Mehmet Arslan şöyle devam etti: &8220;Bugünkü bayram törenleri sırasında Atatürk&8217;ün Gençliğe hitabesini bir kez daha gururla dinledik. Bu metnin son paragrafı tamda bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumu ifade etmekte idi; &8216;Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit edebilirler. Millet fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir&8217; İşte bu cümleler tam da ülkemizin bugün düştüğü durumu anlatmıyor mu? Ülkemizin insanları bir poşet aşa 500 kilo kömüre, hastane kapılarında beklemeye, gençlerimiz iş, aş ve eğitim de fırsat eşitliği diye bağırmaya muhtaç hale gelmedi mi?


Halkımızı aynı çatı altına bekliyoruz


Cumhuriyetimizin kazanımı olan fabrikalarımız ulusal bankalarımız, madenlerimiz, limanlarımız ve ülke topraklarımız bu siyası iktidar tarafından satılmadı mı? Demokrasi ve özgürlükler adına devletin temel değerlerine bu iktidar tarafından dinamit konulmadı mı? İşte bu durumu gören Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri halkın sesinin dinleyerek halkından aldıkları güç ile kendilerinden bekleneni yerine getirmişlerdir. Bu süreç yapılacak olan referandumla başlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar devam edecektir. Tabi ki bu görev yalnızda Cumhuriyet Halk Partililerin değildir. Bizim kapımız herkese açıktır. Biz buradan tüm Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri, Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inananları, gençlerimizi, analarımızı ve bacılarımızı desteğini ve gücünü her zaman olduğu gibi halktan alan Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin yanında mücadele etmeye ve onurlu sürece katkı vermeye davet ediyoruz&8221;

Editör: Pusula Gazetesi