Zonguldak´ta 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Karadon´da yaşanan maden faciası nedeniyle buruk kutlandı. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 91. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle ilk olarak protokol ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Valilik Binası önünde Atatürk Anıtı´na çelenk koydu.
Törene Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Baro Başkanı Kerem Ertem, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Valilik Binası önünde yapılan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından sona erdi. Buradaki törenin ardından şehir stadında da etkinlikler yapıldı.


Facia nedeniyle etkinlikler iptal edildi


Karaelmas Kemal Köksal Şehir Stadı´ndaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, bunda yaptığı konuşmasında, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 91. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, TTK Karadon Müessesesi´nde meydana gelen patlama sonrası ocak içerisinde kalan 30 madencinin bir an önce sağ salim çıkarılmasını ümit ettiklerini söyledi. Harun Girgin´in konuşmasının ardından stat hoparlöründen TTK´da yaşanan grizu patlaması nedeniyle stattaki etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu. Hasan Ali Yücel Lisesi öğrencisi Cemre Keskin, gençlik adına "Mustafa Kemal Gençliği" konulu bir konuşma yaptı.
Ardından Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğrencisi Ebru Somuncu "Hasad" adlı şiirini okudu. ERDEMİR Anadolu Lisesi öğrencisi Tarık Çevik ise, "Atatürk´ün Gençliğe Hitabesini" stattaki öğrencilerle birlikte okudu. Fener Lisesi öğrencisi Onur Eren de, Gençliğin Ata´ya Cevabı´nı okudu. Şiirlerin okunmasının ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi.


Ata: ´Temennimiz işçilerisağ salim kurtarmak´


Zonguldak Valisi Erdal Ata, TTK Karadon Müessesesi´nde meydana gelen patlama nedeniyle törenlerin kısa sürdüğünü söyledi. Vali Ata; &[#]8220;30 kardeşimiz göçük altında. Tabi onların aileleri, akrabaları, yakınları ve herkes olay yerindi.
Bu nedenle 19 Mayıs&[#]8217;a yeteri kadar ilgi olmadı. Bunu da normal karşılıyoruz. Temennimiz yer altındaki işçilerimizi bir an önce sağ salim kurtarılması´ dedi. Statta yapılan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´na az sayıda vatandaş katıldı. Stattaki tören öğrencilerin tribün selamlamasının ardından sessizce sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi