Zonguldakspor Teknik Direktörü Serkan Afacan ve yönetim Kurulu üyesi Şükrü Öztürk haftalık basın toplantısında Samsunspor maçında yaşananların yanı sıra oynanacak 1922 Konyaspor maçını değerlendirdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da Teknik Direktör Serkan Afacan ve yönetim kurulu üyesi Şükrü Öztürk haftalık toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Samsunspor maçında yaşananların yanı sıra hafta sonu oynanacak 1922 Konyaspor maçı masaya yatırıldı.

ÖZTÜRK: "HAKKIMIZI YEDİLER"

Zonguldakspor Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk, "Pazar günü iki güçlü takımın karşılaşmasında malesef kötü bir hakem triosu vardı. Ben bundan önceki toplantılarda hakemlerin art niyetli olmadığını düşünüyordum ama Ömer Lütfi Aydın'ı gördükten sonra bu kanım değişti. Çok iyi niyetli bakmıyorum artık. Bununla ilgili Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekariya beyle görüştük, yazılı olarak şikayetlerimiz yapıldı. Bunlar sonucu değiştirme adına değil. Bundan sonraki maçlarda daha kaliteli hakemler adına yapıldı. Oyuna oyuncu gireni bile göremeyen hakemin malesef 20 metreden hakem Serkan hocanın önünden geçiyor. O golü görüyor bunu göremiyor. Burada kural hatası varmıdır? diye baktık. Burada bir hakem hatası vardır. Bakıyorsunuz Samsunspor kulübesinden de kimseyi disipline sevk edilmemiş. Orada bir hata olmuş hatayı ört pas etmişler. Bu hakemlerin ne kadar maça odaklandıkları gösterdiler'' dedi.

ÖZTÜRK "KONYA ZOR DEPLASMAN"

Öztürk, ''Konya çok şansımızın tuttuğu bir takım diyemeyiz. Konya deplasmanı bizim için her zaman zor olmuştur. Her ne kadar altlarda görünselerde Konyaspor'un altyapısı iyi bir takım olduklarını düşünüyorum. O konularla ilgili teknik analizleri hocamız anlatır. Takım olarak yarın antrenmanı yaptıkdan sonra yola çıkacağız" dedi.

AFACAN: "MOTİVASYONU SAĞLAYAMADIK"

Zonguldakspor'un teknik direktörü Serkan Afacan, "Oyuncuların top almalarını engellemeye çalıştılar. Pas yapmayı engellemeye çalıştılar. Burada orta sahada ki yardımcı oyuncuların daha fazla takıma yardımcı olmalarını istiyorduk. Fakat bunda başarılı olamadık. Oyunun genelinde orta sahada geçen bir mücadele vardı. Ta ki 70'inci dakikaya kadar. Hakem hatası nedeniyle 1-0 mağlup duruma düştük. Ondan sonra risk aldık. Ondan sonra yaklaşık 1 metre ofsayttan yardımcı hakemin kaçırdığı pozisyondan penaltı oldu. Sonra maç 2-0'la sonuçlandı. 70'inci dakikaya kadar istediğimiz oyunu oynadık. Oyuna müdahale etmemi gerektiği dakikalarda hakem hatasından sonra motivasyonu sağlayamadık. Samsunspor bu ligin önemli bütçeleriyle kurulmuş önemli futbolcuların biraya geldiği takım. Biz onlarla bütçe olarak değil oyuna olarak denk olduğumuzu söylemiştik. Ben bu tanıyı da ortaya koyduğumuzu düşnüyorum" dedi.

AFACAN: "PLAY-OFF POTASINA KALIRIZ"

Afacan "1922 Konyaspor ile oynayacağız. Dörder maçlık periyotta düşündük, bu dört maçlık periyodun son maçı. 8 puan ve üzeri olan takım şampiyonluk yaşadığını söyledim. Burda da böyle bir süreç var. Biz Konya maçını yendiğimiz takdirde 7 puan almış olacağız. Bu play-off sınırında olacağımızı gösterir. Bunu alabilecek gücümüz var. Konya takımı genç ve dinamik bir takım. 11 haftalık süreç içerisinde 3 defa galip gelmişler, 11 gol atmışlar. Düşme potasında bulunan bir takım. Ama genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Son3 hafta da antrenör değişikliğinden sonra ivme kazanmaya çalışmışlar. Deplasmandan iyi sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi