Bartın Valiliği tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı dâhilinde &8216;Kırsal Bölgelerde Sivil ve Sosyal İşbirliği ile Kimlik Oluşturulması&8217; projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Bartın&8217;a gelen heyetin dünkü programı Halk Eğitim Merkezi ile başladı. Pazartesi günü dernekleri ziyaret eden, tekne turu yapan ve Amasra ilçesini gezen 11 kişilik heyet Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu&8217;nda yürütülen kurs faaliyetlerini inceledi. Heyete incelemeleri sırasında Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yardımcı oldu.


Tel kırmaya ilgi gösterdiler


Bez dokuma, tel kırma, ayakkabı imalatçılığı ve kuaförlük kurslarında incelemeler yapan heyet, atölyeleri gezerek, kursiyerlerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Heyetten bazıları ayakkabı imalatçılığı kursunda yapılan ayakkabılardan satın alırken, bayan misafirler ise Bartın&8217;a özgü tel kırma sanatına büyük ilgi gösterdi. Bayanlar kursiyerlerden yardım isteyerek tel kırma yapmaya da çalıştı. Heyet, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü&8217;nün açtığı kurslarda kullanılan araç ve gereçlerin masraflarının kimler tarafından karşılandığını da sordu. Kursiyerler ise araç ve gereçlerin bu projeler kapsamında devlet tarafından karşılandığını belirtti.


Güzel Sanatlar Lisesi&8217;ni ziyaret


Kurslarda yapılan çalışmaları dikkatle inceleyen ve her birinden ayrıntılı bilgiler edinmeye çalışan heyetin, yapılan çalışmaları beğendiği gözlendi. Avrupalı konuklar incelemelerinin ardından Halk Eğitim Merkezi&8217;nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye&8217;nin proje ortakları olan Almanya, Finlandiya ve Fransa&8217;dan olmak üzere toplam 11 kişiyle Bartın&8217;da araştırma yapan heyet, daha sonra Bartın Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi&8217;ni de ziyaret etti. Yabancı misafirler okul ziyaretinde de öğrenciler tarafından yapılan heykel ve resimleri dikkatle inceledi. Daha sonra Kozcağız Beldesi&8217;ne geçen heyet, Kozcağız Beldesi&8217;ndeki yetişkin eğitim kurslarını da gezerek, burada yapılan çalışmaları da inceledi.


Editör: Pusula Gazetesi