Vali İsa Küçük yayımladığı mesajla Bartın halkının 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı&8217;nı kutladı. Mesajında gençlere seslenen Vali Küçük, &8220;Değerli Bartınlılar; geleceğimizin umudu sevgili gençler; 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir. Nitekim Büyük Önder; "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir" sözleriyle gençlerimize olan güvenini dile getirmiştir&8221; dedi.


Sorunlar dayanışma içinde çözülmeli


Vali Küçük; &8220;Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, toplumsal ve evrensel barışın korunması için çaba göstermeli, sorunlarını akılla, bilgiyle ve dayanışma içerisinde çözmelidir. Değerli Bartınlılar; Mustafa Kemal 19 Mayıs günü Samsun´a ayak bastığı andan sonrası gelişen olayların hiçbiri rastlantı sonucu değildir. Bugün, Türk Milleti için Cumhuriyete, Millî Egemenliğe ve nihayet Demokrasiye uzanan yolun şanlı bir başlangıçtır. Mustafa Kemal Paşa´nın önderliğinde yüce milletimiz tarafından işgalci devletlere karşı verilen milli mücadele, 24 Temmuz 1923 tarihinde aynı işgalci devletlerle imzalanan Lozan Antlaşmasıyla zaferle sonuçlanmıştır ve sonunda genç Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur&8221; diye konuştu.


Rekabet ortamında yerimizi almalıyız


Atatürk&8217;ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini kaydeden Vali Küçük; &8220;Türk Gençliğine sonsuz güveni olan Büyük Önder, Büyük Nutkunu bitirirken; "Bu neticeyi Türk Gençliğine emanet ediyorum" dediği anda sevinç gözyaşlarını tutamamış ve Türkiye Cumhuriyeti´nin nöbetine asil Türk Gençliğine devretmenin huzurunu duymuş, bu büyük eserinin muhafaza ve müdafaasını Türk gençliğine emanet etmiştir. Öyle ki; "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak" demiştir. Sevgili Gençler, sizlerin becerilerini en üst düzeyde geliştirmek için, sizlere en iyi eğitimi verecek imkân ve ortamları hazırlamak, en öncelikli görevimizdir. Daralan ve küçülen dünyada ülkeler arasında acımasız bir rekabet ortamı bulunmaktadır. Böyle bir ortamda, yerimizi en iyi bir şekilde alabilmemiz; sizlerdeki mevcut yaratıcı ve üretici güçleri, öğrenme, öğretme sistemini, ön plana çıkarmakla olacaktır&8221; şeklinde konuştu.


Güçlü Türkiye&8217;nin fertleri olacaksınız


Vali İsa Küçük şöyle devam etti: &8220;Şurası bilinmelidir ki; tüketen değil, üreten bir toplum olmanın çarelerini bulmak, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş, bilim ve teknikte çağa ayak uyduran, çalışkan, disiplinli, hoşgörülü, demokrasi sevgisi taşıyan; gelişime ve değişime açık, ekip halinde çalışabilen, kendi kendini geliştirebilen, insan haklarına saygılı, yarının güçlü ve büyük Türkiye&8217;sinin fertleri olacaksınız. Saygıdeğer Bartınlılar, Sevgili Gençler; Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz başta büyük önder olmak üzere yakın silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; her şeyin gönlünüzce olmasını ve gerçekleşmesini diliyor, nice 19 Mayısları aynı ruh ve heyecan içinde yaşamak ve yaşatmak azmiyle 19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.&8221;

Editör: Pusula Gazetesi