Sakatlar Haftası nedeniyle Özel İkcan Özel Eğitim ver Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri Çaycuma Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı&[#]8217;yı ziyaret etti. Sadece bu hafta değil tüm yıl boyunca etkinlik yaptıklarını belirten kurum çalışanı İsmail Gökçe; &[#]8220;Bütün yıl etkinliklerimiz devam ediyor. Turizm Haftası&[#]8217;nda çocuklarımız sergi açtılar. Önümüzde iki sergimiz daha var. Genel Kurmay Başkanlığımızın bir günlükte olsa özürlülerimizi asker yapması bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Genel Kurmay Başkanlığı&[#]8217;na özürlülere duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. Özürlüler yasası ile bazı kazanımlarımız oldu fakat yeterli değil. Çaycuma&[#]8217;daki en büyük sorunumuz çocuklarımızın ulaşım ve erişebilirliği. Örneğin 16 yaşından küçük çocuklarımız özürlü raporu almak için Zonguldak Tıp Fakültesi Hastanesi&[#]8217;ne altı sefer gitmek zorunda kalıyorlar. 18 yaş üstü çocuklarımız dışarıda kaldığı zaman taciz ve tecavüze uğrayabiliyorlar.
Toplumdan dışlanıyorlar. Toplumun bakış özürlülere bakış açıcı değişmesi lazım. Bizim kurum olarak 2002 yılından beri yaptığımız çalışmalarla artık çocuklarımız sosyal hayatın içindeler&[#]8221; şeklinde konuştu.
Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı ise özel çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken; &[#]8220;Özürlülere yönelik sosyal alanlar oluşturarak onları sosyal hayata kazandırabiliriz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi