Heyet, Milli Eğitim Bakanlığı&[#]8217;nda &[#]8216;Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Önergesi&[#]8217; çerçevesinde kurumsal performansın ve ekip performansının ölçümüne ilişkin &[#]8216;Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Ödülü Modeli&[#]8217; konusunda Vali Ata&[#]8217;ya bilgiler verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü´nden gelen görevli Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Cevdet Vural, Okul öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Bahattin Özgür, Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Necla Gül ve Ortaöğretim Burs ve Yurtlar Daire Başkanlığı Eğitim Uzmanı Nuran Akşit Zonguldak&[#]8217;a gelerek Ereğli ve Merkez&[#]8217;de belirlenen okullarda saha çalışması yaptılar.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata; &[#]8220;Hedef daha fazla okulun tanıtılması olmalı. Bu konuda gayret göstermeliyiz. Bakanlık ödenekleri fazla gönderilirse, okulların fiziki şartları iyileştirilirse, dereceye giren okullar daha da artar. Okullara araştırmalar ve geliştirmeler için ödenek verilmeli&[#]8221; dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de &[#]8220;2005 yılından beri yapılan çalışma. Ereğli Anadolu Lisesi ve Zonguldak Endüstri Meslek liseleri ekip dalında birinci oldular.
İlk 20 arasına giren okullar için bakanlığın oluşturduğu heyet okullarda saha çalışması yapacaklar. Yapılacak çalışmanın ardından Ankara&[#]8217;da okullar için sunum yapılacak. Dereceye girenler açıklanacak&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi