10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Zonguldak´ın Devrek ilçesinde bulunan Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından Devrek Belediye Nikah Salonu´nda panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Karaelmas Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selda Sarıkaya ve Karaelmas Üniversitesi Devrek Yüksek Okulu Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Sosyolog Hakan Kalyon katıldı. Düzenlenen panelde konuşan Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, &[#]8220;´Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz´ sözünden aldığımız ilhamla yola çıkan derneğimiz engellileri kendi hayatlarını kontrol edebilmeleri için, destekleyip güçlendirmeyi,onların sosyal hayata uyumları ve tümüyle katılımları iççin sosyal politikaları etkilemeyi ve kamuoyu oluşturmayı ilke edinmiştir. ´Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli´ sözü Türk toplumunda kabul görmüş sıkça kullanılan bir sözdür. Bunun için bu özel haftada atılan her adımın, yarın sizlerin ya da yakınlarınızın yaşamları için bir çözüm olacağı asla unutulmamalarıdır&[#]8221; dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner de, &[#]8220;Engelliler Haftası nedeniyle ilçemiz Kaymakamlığı ve belediyemizin desteklerinin de devam ettiği bir takım programlar hazırlanmış ve bu programların bir parçası olarak da toplumumuzda engelli ailelerin karşılaştıkları sorunlar ve çözümler başlığı altında bu konuda duyarlılığı ve bilinci artırmaya yönelik söz konusu konferans tertip edilmiştir. Yarın bir özürlü yakınımızın olabileceğini ya da yarın özürlü olabileceğimiz gerçeğini unutmadan konuya karşı duyarlı ve ilgili olunması gerekmektedir. Bu konuda gayretleri nedeniyle Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç hanıma ve Zonguldak´tan ve ilçemiz yüksek okulunda görevli arkadaşımızın bizlere konferans vermek için teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise, &[#]8220;Belediye olarak engelli vatandaşlarımız için her türlü çalışmanın çabası içerisindeyiz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bizlerin eksikleri olabilir. Vatandaşlarımız bizlere bu konuda yardımcı olabilirlerse bizlerde belediye olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını bir nebze de olsa çözmeye çalışırız. Engellilere yönelik çalışmalarımız tarafından belediye olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Hafta süresince çeşitli etkinlikler düzenlemek için var güçleriyle çalışan dernek yöneticisi arkadaşlarıma içten teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Düzenlenen panele, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, engelliler ve engelli yakınları katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi