Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, &8220;Hükümetimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının daha iyi çalışma ve hayat şartlarına ulaşması için gerekli desteği bundan sonra da her zaman verecektir&8221; dedi. 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve Hemşirelik Haftası kapsamında kutlama mesajı yayımlayan Milletvekili Tunç mesajında şu ifadelere yer verdi: Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, kalite güvencesiyle yerine getiren kutsal bir meslektir.


Görevlerini yapma gayretindeler


Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde verilebilmesi bir ekip çalışması ile mümkündür. Hemşireler bu ekibin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarından biridir. Bütün hemşirelerimiz; hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek için omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisindedir.


Destek vermeye devam edeceğiz


Ülkemizde hemşire kadrolarının ve niteliğinin artırılması hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almıştır. Hükümetimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının daha iyi çalışma ve hayat şartlarına ulaşması için gerekli desteği bundan sonra da her zaman verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve Hemşirelik Haftasını kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir meslek hayatı diliyorum.

Editör: Pusula Gazetesi