Çaycuma Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yaptığı alternatif sporlar şenliği ve en yavaş bisiklet yarışması yapıldı.

Çaycuma Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği, "Alternatif Sporlar Şenliği" iyi bir katılımla yapıldı. Belediyenin Filyos Irmağı kenarında yapımını tamamlayarak hizmete sunduğu Yaşam Park'ta her yaştan insanın yürüyüşüyle başlayan şenlik, basketbol sahasında yapılan en yavaş bisiklet sürme yarışıyla devam etti. Katılan sayısının fazlalığı nedeniyle iki etapta yapılan yarışmada birinciliği Yiğit Akbay kazandı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı startını da verdiği yarışmada dereceye girenleri, Çaycuma Belediyesi yayınlarından oluşan kitap setiyle ödüllendirdi. Daha sonra Yaşam Park'ın içindeki kaykay pistine geçilerek burada gençlerin kaykay, paten ve bisikletlerle yaptığı gösteriler izlendi. Gençlerin yakınlarda hizmete giren pistte yaptığı gösteriler izleyenlerde hayranlık uyandırdı.

BURALARDAKİ ŞEN ÇOCUK SESLERİ BANA VERİLMİŞ EN BÜYÜK ÖDÜL

Gösterileri beğeniyle izleyen orada bulunanlarla uzun uzun sohbet eden Başkan Kantarcı, "Gençlerin bu güzel görüntüsü hepimizi mutlu ediyor. Aileler çocuklarının becerileriyle haklı olarak gurur duyuyor. Ama hiç kimse benim kadar mutlu, benim kadar gururlu olamaz. Geldiğimizde, çöp döküm alanı olan bu mevkide şen çocuk seslerinin çınlayacağı bir yaşam alanı oluşturacağız dediğimde pek çok insan inanmakta güçlük çekti. Haklılardı, on binlerce ton çöpün temizlenip ortaya böyle güzel bir tesis çıkacağını düşünmek için sınırsız bir hayal gücü gerekiyordu çünkü. Biz hayal ettik, hayallerimizi projeye döktük, planladık ve yoğun bir tempo ile çalışarak da ortaya böyle mükemmel bir tesis çıkardık. Üstelik tüm bunları kendi emeğimiz ve malzemelerimizle yaptık. Çok açık söylüyorum, Çaycuma içinde herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent oldu. Çalışmalarına başladığımız ikinci etap da tamamlanınca, burası, bölgenin cazibe merkezi olacak. Yaptığımız tesisisin Çaycumalılar tarafından benimsenip coşkuyla kullanılmasını görmek, bana bu hayatta verilmiş en büyük ödül. O yüzden de hemşehrilerime ne kadar teşekkür etsem az" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi