TAP Derneği (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından toplanan atık pilleri "Gelecek için geri getiriniz" adı altında düzenlenen kampanya kapsamında okul öğrencileri her gün kullanılmaz olan atık pilleri sabah okula gelirken Atık Pil Toplama kutusuna atıyorlar.
İki aydır devam eden kampanyada, öğrencilerin öncelikli olarak okul alanı içerisinde tasarrufu öğreneceklerini ifade eden Sosyal Kulüp Danışmanı Öğretmenlerinden Hüseyin Bacak; "Öğrencilerimiz öğrendiklerini arkadaşlarına aktaracaklar. Onlar da bu bilgilerini tanıdıkları bütün herkes ile paylaşarak bir bilinçlenme hareketi başlatacaklar. Atık piller çevreye zarar verdiği için okulumuzda bu kampanyayı başlattık" dedi.
Atık pillerin geriye dönüşümü konusunda da başlatılan çalışmaya destek verdiklerini dile getiren Sosyal Kulüp Danışman öğretmenlerinden Latife Akdağ; "Okulumuzda başlatılan kampanyaya ilginin çok olması bizleri son derece mutlu ediyor. Çünkü atık pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Piller civa, kurşun, çinko, lityum, demir nikel ve diğer kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişi güzel çöplere atılmaması, çevre açısından büyük tehlikeler oluşturur"ifadesini kullandı.
Okul öğrencilerinden Burçin Sarıkaya; " Atık piller toprağa ve çevreye son derece zarar veriyor. Bu pillerin gelişi güzel yerlere atılmamamsı için öğretmenlerimiz tarafından başlatılan kampanya destek veriyoruz" dedi.
(Haber: Yeliz Alagöz)
Editör: Pusula Gazetesi