Zonguldak'ta, Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından, esnaf arasında birlik ve beraberliğin yanında dayanışmayı öne alan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi.

Törene; Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ahilik denilince esnaf, esnaf denilince de ahiliğin akla geldiğini söyledi. Ticaret İl Müdürü İsmail Maden de, ahiliğin esnaf üzerinde önemine değindi. Vali Bektaş'da, 'ahiliğin öneminin büyük olduğunu esnaf denek ahi demek, kardeşlik demektir' dedi. Konuşmaların ardından, halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Ardından çıraklıktan ustalığa geçişi simgeleyen 'Şed Kuşatma' töreni yapıldı. Alaplı ilçesinden makinacılık mesleği ile uğraşan İsmail Arslancan yılın ahisi seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi