Alaplı&[#]8217;da bir süre önce mülk sahibi ile yaşanan anlaşmazlık nedeni ile geçici olarak kapanan öğretmen evi ile ilgili mülk sahibi CHP´li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol&[#]8217;un basında çıkan &[#]8220;Öğretmen evinin sorunlarıyla ilgilenmiyorlar&[#]8220; açıklamasına Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran açıklık getirdi. Söz konusu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirten Taşıran, &[#]8220;Biz mülk sahibi CHP´li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol ile karşılıklı olarak kira sözleşmesini fesih ettik ve kendilerine kira borcunu ödedik. Kendisi 8 aylık dönemde bizim öğretmen evinin sorunları ile ilgilenmediğimizi ortaya atıyor. Şahsım ve Şube Müdürümüz Hüseyin Uysal ile öğretmen evinin sorunları ile ilgilendik. Öğretmenevinin bu şahsa hiç bir borcu bulunmamaktadır. Bizim Öğretmenevi konusunda yer arayışlarımız sürüyor. En kısa zamanda kiralık bir yer bularak yeniden öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız&[#]8221; dedi.
ÖĞRETMENEVİNİN GEÇMİŞ BORÇLARI ÖDENİYOR
CHP´li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol&[#]8217;un Öğretmenevinin geçmiş borçlarının denetimsizlikten kaynaklandığına yönelik açıklamasını da eleştiren Taşıran, &[#]8220;CHP´li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol, kendisi ile kira anlaşmasına vardığımız dönemden önceki Öğretmenevinin 8 bin 500 TL borcu olduğunu söylüyor. Biz o borçları ödeme planına göre ödemekteyiz. Borç büyük oranda ödenmiş durumda, kendisini ilgilendirmeyen bir konuda bu kadar ilgili gözükmesi bizi şaşırtmıştır. Kendisinden bir aylık borcumuz bulunurken bizi bir ay kadar idare etmesini istediğimiz halde kendisi bunu önce kabul etmiş ama 10 gün geçmeden bu borcu ödeyin aksi halde Öğretmenevini boşaltın demiştir. Bizde bunun üzerine kendisine olan borcu ödedik ve Öğretmenevini boşalttık&[#]8221; dedi.
ÖĞRETMEN EVİ BİZİ İLGİLENDİRİYOR
CHP´li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol&[#]8217;un Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal&[#]8217;ın &[#]8220;Öğretmenevi beni toplu iğne kadar ilgilendirmez&[#]8221; sözü yönündeki iddiasına da açıklık getiren Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, &[#]8221;Milli Eğitim Şube Müdürümüz en başından beri Öğretmenevinin tüm sorunları ile ilgilenmiş, kendisi öğretmen evinin boya ve bakımı çalışmalarını yapmıştır. Öğretmenevinin ısınma sorunu içinde 5 ton kömür alarak çözmüştür. Tüm bu çalışmalar yapılmasına rağmen yapılan açıklama bizleri üzmüştür&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi