Yerel bir gazetede çıkan habere göre, Devrek Anadolu Teknik Lisesi´nde meydana gelen olayda; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Metin Ö., lise birinci sınıf öğrencisi Uğur Onat Ç.´yi darp ettiği iddia edilmişti.
Gazetede yer alan habere göre, öğretmenin Ergenekon davası´nda yargılananların devlet düşmanı olduğunu söylemesi üzerine, 15 yaşındaki öğrenci Uğur Onat Ç.´nin öğretmenine, "Sonuçlanmayan bir davada yargılananlar hakkında yargısız infaz yapamazsınız" dediÖğretmen Metin Ö., bu cevap üzerine sinirlenerek öğrencisini sınıf içinde tokatladığı iddia edilmişti. Öğrencinin babası da, öğretmenden davacı olacağı belirtilmişti.Bu gelişmeler üzerine CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu´ya verdiği soru önergesinde şöyle dedi:
"Devrek´te yaşanan bu olayla ilgili açılan idari ve adli soruşturma var mıdır, varsa hangi aşamamadır?
Bu öğretmen, hukuk ve eğitim dışı böyle bir eylemde bulunma cesaretini nereden almaktadır? Bu olay en temel hukuk prensibi olan "masumiyet karinesi" uyarınca "kişiler hakkında verilen mahkeme kararı kesinleşinceye kadar herkesin masum olduğu" ilkesine rağmen, bizzat Başbakan ve Hükümetin ilgili Bakanlarınca yürütülen Erzincan, Silivri v.b devam eden yargılamalara dönük yargısız infaz kampanyalarının sonucu mudur?
AKP İktidarınca yürütülen ve iç siyasete dönük olarak kullanılan demeç ve açıklamaların, Milli Eğitim Sistemimize kadar girmesine, hem bir hukukçu, hem bir MEB olarak engelleyici bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? İktidarınız döneminde ulusal ve Atatürkçü eğitim çizgisinden hayli uzaklaşılmıştır. Bu anlayışla hukuk devletine inancı olan öğrencileri nasıl yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?
Son günlerde gerek ulusal basında, gerekse yerel basınımızda "okullarımızda şiddet" konulu haberlere sıkça rastlanmaktadır. Okullarda yaşanan bu şiddet olaylarının çözümüne yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?
Okullarda şiddet olaylarının her geçen gün artması, acil çözüm üretilmediği sürece olayların arta-rak devam edeceğinin işaretlerini vermektedir. İlköğretim okulları ve liselerde artan öğrenci kavgaları, öğretmenlerin öğrencilere, öğrencilerin öğretmenlere yönelik şiddet uygulaması gibi olaylar artık olağan karşılanmaktadır. Bu olayların bu şekle gelmesinden bir Bakan olarak sorumluluğunuz olduğunu düşünmüyor musunuz?"
Editör: Pusula Gazetesi