Çaycuma Havaalanından önceki gün Almanya-Düseldorf´a gitmek üzere pasaport kontrolü için polis kontrol noktasına gelen S.E isimli şahsa ait pasaportun sahte olduğu tespit edildi. S.E isimli şahsa ait pasaportun 17. sayfasında yer alan vizenin sahte olduğunu tespit eden görevlililer şüpheli şahsı yakalayarak gerekli tatbikat başlattılar.
Bu tür sahteciliğin ilk olmadığını belirten Çaycuma Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, havaalanının yeni açılmasından dolayı bu tür denetimlerin gözden kaçacağının düşünülmemesi gerektiğini söyledi.
Yeni kurulmuş olmasına rağmen geniş donanıma ve geniş güvenlik ekibine sahip olduklarını ifade eden Müdür Özşahin, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Bundan önce bir kez daha yakalanmıştı. Sahte ve sahte pasaportla buradan çıkmak kolay değil. Hemen yakalanır. Geçmeye çalışan herkes de yakalanmıştır.
Zonguldak Çaycuma Havaalanında bugüne kadar sahte vizeyle yurt dışına çıkmak isteyenler, teknik altyapı ve donanımlı personel vasıtasıyla hemen yakalanmış ve gerekli işlem yapılmıştır. Hiç kimse bu yola başvurmasın. Zonguldak Havaalanı yeni bir havaalanı gözüyle görülmesin. Havaalanımız bu konularda geniş donanımlara sahiptir. Hiçbir eksiğimizde bulunmamaktadır."
Editör: Pusula Gazetesi