İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez İlçe eski Başkanı Serhat Yıldırım'ın olaganüstü kongre çağrısını eleştirerek, il ve ilçe yönetimlerinin atandığını, belirlenen takvimde kongrelerin yapılacağını açıkladı.

Yavuz Erkmen'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Yerel basında partimizi konu alan bazı haberler çıkmaktadır. Bu haberlerin 3000'nin üzerinde üyeye sahip Partimizde kendilerine muhalif ismi veren bir grup tarafından , hedefleri mevcut il yönetimi olan ancak yaptıkları hareketin aslında partiye zarar verdiğini düşünmeyen kişilerce haberleştirildiği çok açıktır. Ancak çok açıktır ki bu hareketlere prim vermeyen parti üyelerimiz , partiye bu şekilde zarar veren kişileri çok yakından tanımaktadır . Partilerin sorunlarının tartışılacağı zeminler bellidir. İYİ Partide tabii ki kongre süreci başlayacaktır. Bu konuda Genel Merkezin belirleyeceği tarihte önce ilçe kongreleri sonra il kongresi yapılacaktır. Bundan kimsenin çekinmesi mümkün değildir. Her şey hukuk kuralları içinde yürüyecektir. Kongreler yapılıncaya kadar da yerel seçimler nedeniyle boşalan teşkilatları tekrar işler hale getirmek bir partinin en tabii görevidir. Her parti üyesi İlçe veya İl Başkanlığına aday olabilir. Bu tabi bir haktır. Ancak bu hakkı kullanırken partiye zarar veren , yalan ve gerçek olmayan bilgilerle kamuoyu oluşturmaya çalışanlar vede partimizi yıpratanlar bu hareketlerinin karşılığını tabi ki görürler tıpkı yanlış yapan herkes gibi.
İYİ Parti gerek teşkilatları , gerekse üyeleri bir bütün olarak İYİ Partiyi daha iyi noktaya getirmek , halkımızın umudu olan Genel Başkanımızın arkasında iktidara yürümeye emin adımlarla devam etmektedir. Bir grubun yaratmaya çalıştığı algı her üye tarafından yakın olarak takip edilmektedir. Ancak en basit olarak " üyelere 26.06.2019 tarihinde ataması yapılan Zonguldak İl yönetiminin 45 gün içinde kongre yapması gerektiği söylenerek noterden İl Başkanlığına dilekçe gönderilmesi " fiili organize edilmektedir. Halbuki ekte örneği gönderilen yazıdan da anlaşılacağı üzere 19.08.2019 tarihli atama onayı 26.06.2019 denerek üyelere gerçekle ilgisi olmayan bilgi aktarımı yapılarak üyeleri kendi şahsi amaçları için kullanmaya çalışmaktadırlar. Bu örnek bile bu grubun gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu ve niyetlerini ortaya koymaktadır.
Ancak İYİ Parti üyeleri kendilerine gerçek dışı bilgi veren kişi ve etrafındakileri çok yakından bilmektedir. İşi acı tarafı gerek idari , gerekse mali konularda kulaktan duyma haberlerle yukarıda ki örnekte gösterildiğini üzere gerçek dışı haber , yazı ve sosyal medya yazışmaları insanlarda Partimiz imajını zedelemektedir. Bizim görevimizde buna izin vermemek bunu yapanlar hakkında gereğini yapmaktır. Çünkü İYİ Parti bir bütündür ve güçlüdür. Partide, hiç kimse İYİ Parti kurumsal kimliğinin üstünde değildir. Üyeler demokrasinin , hukukun kendilerine verdiği hakkı tabiiki kullanacaktır. Bu doğrudur. Ancak yalan ve gerçek dışı haberlerde sorumluluğu olanlarda gereğine katlanacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi