CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk Başbakan Erdoğan´ın İsmet İnönü´yü Hitler´e benzetmesine tepsi göstererek, Başbakanın tarih bilgisine ihtiyacı olduğunu söyledi.


Atatürk´e saldıramayanların İnönü´yü hedef aldıklarını belirten Köktürk; "Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulması ve kurtulmasında adı öne çıkan, cephelerde kazanılan zaferlere adı verilen, Atatürk´ün en yakın silah arkadaşı, ulusal kahramanımız, Lozan Barış Antlaşması´nın mimarı olan iyi bir diplomatımız, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin ikinci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin İkinci Genel Başkanı Sayın İsmet İnönü´ye bilgisiz ve fütursuzca saldırıldığı görülmüştür.


Milli Şef Atatürk´ün vefatından sonra Cumhurbaşkanı seçilen İsmet İnönü´ye aralarında Celal Bayar ve Adnan Menderes´in de bulunduğu milletvekilleri tarafından Milli Şef unvan´ı verilirken, rahmetli Atatürk´e de Ebedi Şef unvan´ı verilmiştir. 1946 yılında İsmet İnönü Milli Şef ve değişmez genel başkanlık unvanını kaldırtmıştır. 1925 yılında çıkartılan kanun gereği; posta pulları ve paraların üstünde Cumhurbaşkanı&[#]8217;nın fotoğrafı konulur maddesini normal vatandaşın bilmemesi normal kabul edilebilir fakat bir Başbakanın bunu bilmemesi ya da bildiği halde çarpıtarak kamuoyuna sunması nasıl izah edilebilir. Atatürk´ün vefatı sonrası Cumhurbaşkanı seçilen İnönü´nün fotoğrafları kanun gereği bastırılan banknotların üzerinde bulunmak zorundaydı. Bu kanun ortada iken, Sayın İsmet İnönü´yü Atatürk´ün resmini paradan puldan çıkartan Atatürk düşmanlığı yapan bir şahsiyet gibi halka takdim etmek bir Başbakana yakışmamaktadır.


Türkiye´de 1950 dönemeci, dünyada tek partili bir rejimin savaş veya ihtilal gibi kanlı olaylar olmaksızın serbest seçimlerle sona erdirilmesinin, çok az sayıda, hatta tek örneğidir. Çok partili rejimin ve demokrasinin mimarı olan Genel Başkanımıza Hitler- Führer gibi yakıştırmalar yapılması ve bunu seçilmiş bir Başbakan´ın yapması düşündürücüdür.


Atatürk´e saldırmak isteyenler direk Atatürk´e ve Cumhuriyete saldıramayınca ilk önce onun en yakın silah arkadaşına ve Cumhuriyet´in kurulmasına ve gelişmesine uzun yıllar emek harcayan İsmet İnönü´ye saldırmayı kendilerine hedef edindikleri görülmüştür. Sayın Başbakan´ın bu tür düşünce içerisinde olacağını ummamakla birlikte en azından tarih bilgisini geliştirmesini kendisinden rica ediyoruz" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi