ODTÜ Ar-Ge Günleri, teknolojiyi, üretmeyi, gelişmeye meraklı ve inovasyon kavramını benimsemiş ODTÜ akademisyenleri ve öğrencilerini, ODTÜ Teknokent&[#]8217;inde bulunan kuruluşları ve Türkiye&[#]8217;de Ar-Ge çalışmaları ile öne çıkmış firmaları bir araya getiren bir organizasyon olarak bu yıl dördüncüsü yapıldı. Tai, Tei-Tusaş, Otokar, Boren, Havelsan, Metutech, Çepaş sponsorluğunda yapılan fuar ayrıca Teo-Tek, Kade, Nanomanyetik gibi Teknokent firmaları ile Merkezi Lab., Günam Güneş Enerjisi Araştıma Merkezi, Türk Patent Enstitüsü, İTÜ, Türk Zeka Vakfı gibi teknoloji öncülerinin katılımı ile 4-5 MAYIS 2010 tarihleri arasında ODTÜ KKM&[#]8217;de gerçekleştirildi.
Ülkemizin Ar-Ge devlerinin arasında stant açması için davet edilen ve sergiledikleri ürünler ile büyük ilgi toplayan Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Ekibi Zonguldak&[#]8217;ın adını tekrar duyurarak Zonguldak&[#]8217;ın gururu oldu. Ekip kaptanı olan Elektronik Bölümü öğrencisi Ercan Çerçi, &[#]8220;Toplam Kalite Anlayışı ile planlı, programlı çalışarak problemlerin üstesinden geldik. Artan başarı grafiklerimize ODTÜ Ar-Ge tarafından davet edilerek Zonguldak&[#]8217;ta ve okulumuzdaki eğitimin kalitesini gösterdik. Ürettiğimiz teknolojilerin büyük firmalar arasında ilgi görmesinden gurur duyduk&[#]8221; dedi.
Takım Kaptanlarından Elektronik Bölümü öğrencisi Yasin Dibekli ise, &[#]8220;Sorunlar çalışma ile aşılır, biz ekip olarak çalışmaya ve problemlerin üstesinden gelmeye hazırız, bunu tüm Türkiye&[#]8217;ye gösterdik&[#]8221; diye konuştu. Takım Kaptanlarından Elektronik Bölümü öğrencisi Muhammet Aka da &[#]8220;Okulumla ve öğretmenlerimle gurur duyuyorum. Beni ve arkadaşlarımı hayata en iyi şekilde hazırladılar. Artık istediğimiz her yerde iş bulabiliriz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi