İl Genel Meclisi Toplantısı´nın 3. birleşimi dün Meclis Başkanı İsmail Terzi Başkanlığı´nda İl Özel İdare Toplantı Salonu´nda yapıldı.


Toplantıda, 5 yıl süre ile Kozlu Belediyesi adına tahsis edilen, mülkiyeti il özel idaresine ait, Kozlu Beldesi Ilıksu mevkide bulunan Ilıksu Plaj ve Dinlenme Tesisleri´nin, söz konusu belediyece satın alınması istenilen rapor görüşüldü.


Rapor hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, &[#]8220;Bu plaj 2008 yılında Kozlu Belediyesi´ne 5 yıllığına tahsis edilmişti. Bu yılda Belediye Başkan Vekili tarafından çalıştırılan yerlere bakım ve onarım yapılıyor. Bize de plaj başkalarına kiralandı diye telefonlar geldi.


Biz de arkadaşları gönderdik, tespit ettik. Kozlu Belediye Başkanımız ile de görüştük. Belediye Başkanı umrede olduğundan, Başkanvekili ile görüşerek, bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtti. Bizde Sayın Valimizle de görüştük ve plajda inceleme yaptık. Hakikaten binada bakım onarım gerektiren çalışma yapılması lazım. Tesisi biz tahsis ettik ve satılıp satılmayacağına da İl Genel Meclis karar verir. O nedenle böyle bir teklifle meclisin huzuruna çıktık&[#]8221; dedi.


İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de &[#]8220;Burası daha önceleri de Kozlu Belediyesi´nin uhdesinde çalıştırılmış. Bundan 5 yıl önce bu tesisi ücretsiz diye belediyeye devretti. Bizden bu plaj daha önce turistik mekan olarak istendi. Yapmak isteyen kişi ´bir kısmı ücretli bir kısmı da ücretsiz olarak, halkın hizmetine açık olsun´ dedi. Ama burası halka en yakın alan diye ihaleye çıkarmadık. Komisyon bunu değerlendirsin&[#]8221; dedi.


Raporu İçişleri Bayındırlık ve Plan Bütçe Komisyonu´na havale edildi. Diğer gündem maddesi ise Gücek Köyü bağlantı yolunda 150 metrelik dar kısmın İl Özel İdare Müdürlüğü 2010 yılı onarım ve stabilize programı dahilinde yaptırılması ele alındı.


Ayrıca, Çaycuma´nın Cumhuriyet İlköğretim Okulu´nun ihtiyacı sıvı kalorifer yakıtının alınabilmesi için 13 bin lira ödeneğin yakacak alımları harcamasına alınması oy birliğiyle kabul edildi.


Terakki Mahallesi Osmançayırı mevkiindeki imar planında Sosyal-Kültürel Tesis Alanı gösterilen 200 öğrenci kapasiteli yurt binasının ödeneğinin İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesiyle yapılması komisyonlara havale edildi.

Editör: Pusula Gazetesi