Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz ile Yönetim Kurulu üyeleri ve üye gazeteciler tarafından karşılanan heyet; güncel konular, medya siyaset ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. DP İl Başkanı Karagüzel, yaptığı konuşmada, basını önemsediklerini ve basının daha nitelikli yayıncılık adına çaba içinde olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, Demokrat Parti olarak bu ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin kongresinde medya sorunlarının daha fazla tartışılmasını beklediklerini, ancak siyasi konuşmaların öne geçtiğinin altını çizen Karagüzel, yeni dönemde görev alanları ve üyeleri kutladı. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz ise, basının kendi sorunlarını tartışabilen, kendi gerçekleriyle yüzleşmekten korkmayan bir anlayışla örgütçülük yapmaya çalıştıklarını belirterek, bu amaç ve çabaya destek olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
Zonguldaklıların basına güvenmesini ve desteklemesini beklediklerini belirten Öksüz, yaygın medya üzerinde olduğu gibi yerel basın üzerinde de baskılar olduğunu, gazetecilik refleksinin çok daha üst düzeyde gösterilebilmesi için herkesin daha özverili davranması gerektiğini söyledi. Daha güvenilir ve daha saygın bir basının Zonguldak sorunlarının çözümünde daha etkili sonuçlar alacağını ifade eden Öksüz, Demokrat Parti&[#]8217;nin yerel basına yönelik politikasının neler kapsadığını bilmek istediklerini belirterek, parti yönetiminin bu konuda kendilerini bilgilendirmelerini istedi. DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, ziyaret sırasında AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan ile Polat Türkmen&[#]8217;i de eleştirerek, halkın beklentilerine yanıt veremediklerini söyledi.
Demokrat Parti&[#]8217;yi iktidar yapmak için heyecan ve şevk içinde çalışmaya başladıklarını belirten Karagüzel, terör olaylarını hatırlatarak, yaklaşan Anneler Günü&[#]8217;nde de anaların gözyaşı dökmeye devam ettiğini söyledi. Kendilerinin barışçıl ve uzlaşmacı bir anlayış ile &[#]8220;Önce Zonguldak&[#]8221; anlayışı içinde yerel ve genel sorunlara çözüm bulunmasını istediklerini ifade eden Karagüzel, kısır çekişmelerin kimseye fayda getirmediğinin artık anlaşılması gerektiğini vurguladı. Karagüzel, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ile AK Parti Milletvekili Polat Türkmen&[#]8217;in Zonguldakspor için bir şey yapmamalarının üzücü olduğunu, Zonguldaklıların bu gerçekleri görüp ona göre karar vermelerini istedi. Kardemir Karabükspor ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin&[#]8217;i örnek gösteren Karagüzel, Polat Türkmen&[#]8217;in İl Başkanı&[#]8217;yken Zonguldakspor ile ilgili verdiği sözlerin aksine, milletvekili olduktan sonra Zonguldakspor&[#]8217;u hepten unuttuğu eleştirisinde bulundu.
Başkan Karagüzel, Zonguldak&[#]8217;ta kapatılan ve küçültülen kurumlara da vurgu yaparak, iktidar olduklarında TTK&[#]8217;da çalışan işçi sayısını 25 bine çıkaracaklarını, satılan kurumları yeniden geri alacaklarını, Zonguldakspor&[#]8217;un Turkcell Süper Lig&[#]8217;e çıkması için çalışacaklarını söyledi. Karagüzel, TTK ve gönderilen müdürlüklerin geri getirilmesinin bireysel değil, parti politikaları olduğunun da altını çizdi.
Editör: Pusula Gazetesi