Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Sivil Savunma Büro Amirliği tarafından ´Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı´ gerçekleştirildi. Emniyet binası ve bahçesinde gerçekleştirilen tatbikata Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de katkı verdi. Emniyet müdür yardımcıları ve personelin katıldığı tatbikatta ilk olarak yangın sırasında yapılacaklar anlatıldı. Zonguldak Belediye İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, emniyet personeline deprem ve afetten insanların nasıl tahliye
edileceği hakkında bilgi verdi, yangını söndürme çalışmalarını sıraladı.
Zonguldak´ta yangın sayılarında düşme olduğunu dile getiren İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, "Resmi kurumlar, emniyet müdürlüğü, askeriye ve okullar bizlerden belli zamanlarda tatbikat yapılmasını istiyor. Bugün burada emniyet müdürlüğünde yangın söndürme ve tahliye tatbikatı düzenledik. Emniyet personeline yangından insanların nasıl kurtulacağını ve deprem, afete karşı insanların nasıl tahliye edileceğini gösterdik. Zonguldak´ta yangın sayısında düşme var" dedi.
İKİNCİ KATTAN ATLADI
Emniyet önünde gerçekleştirilen tatbikatta sivil savunma ekipleri, binanın ikinci katından atlayan vatandaşı branda açarak kurtardı. Polisler tatbikatı ilgiyle izledi. İtfaiye ekipleri de yangın merdiveniyle binanın dördüncü katında bekleyen vatandaşı kurtardı. Polis memurları ve amirleri de ellerine aldıkları yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale etti.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı ambulanslar da emniyet bahçesi önünde hazır bekledi
Editör: Pusula Gazetesi