Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Bartın&8217;da dün düzenlenen törenle başladı. Cumhuriyet alanında düzenlenen törene Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Alay Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende Vali İsa Küçük ve 2 öğrenci tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alaattin Akbaş; &8220;Trafik; insanın doğumuyla birlikte tanışıp ölene kadar da içinde kalmaya devam ettiği, en uzun süreli arkadaşı ve ayrılmaz yoldaşıdır. Bu uzun süreli hayat arkadaşımızın, ortaya koyduğu evrensel trafik kurallarına uymalıyız&8221; dedi.


Kurallara uymak kazayı önler


Jandarma Trafik Şube Müdürü Binbaşı Hakan Yektaş ise; &8220;Trafik kazalarıyla mücadele etmenin tek yolu ise, trafik kurallarına uymaktır. İnsanoğlu, kendisine sunulan teknolojik ürünleri kullanmak konusunda yeterli eğitime sahip olamaz ise bu teknoloji yaşamı kolaylaştırmak yerine, kazalar nedeni ile hayatlara mal olmaktadır. Bu nedenle hepimiz bu konuda bilinçli, eğitimli ve dikkatli olmak zorundayız&8221; şeklinde konuştu.


Ödüller sahiplerine verildi


Yapılan konuşmaların ardından Vali İsa Küçük ve protokol üyeleri tarafından hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren İMKB İlköğretim Okulundan Beyza Gündüz, Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan Rabia Gübay, Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Can Uluçay, İMKB İlköğretim okulundan Çağrı Korkmaz, Ahmetler İlköğretim Okulundan Kübra Ateş, İnönü İlköğretim Okulundan Kemal Çağrı Sertkaya, Sipahiler İlköğretim Okulundan Bahar Canpolat, Şehit Üst. Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulundan Kadir Seçmen ve İMKB İlköğretim Okulundan Hanife Sare Güner isimli öğrencilere ve Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından 2010 yılının sürücüsü seçilen Bünyamin Sarısakal&8217;a hediyeleri verildi. Tören; Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım stantlarının gezilmesi sonrası temsili kazazede kurtarma gösterisinin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi