Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, daha önce valilik altında kapatılan WC'nin halka ücretsiz bir şekilde açılacağını açıkladı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'la görüştüğünü belirten Vali Bektaş, başkana 2 şart koştu. İlk şart tuvaletlerin ücretsiz olacağı, ikincisi ise tuvaletlerin temiz olacağı yönündeydi. Bu şartlar yerine getirilirse WC yeniden açılsın dedi.

BEKTAŞ: "TUVALET İÇİN İKİ ŞARTIM VAR, ÜCRETSİZ VE TEMİZ OLACAK"

Kapatılan tuvaleti gidip gördüğünü belirten Vali bektaş, şunları söyledi;

"Önce Belediye Başkanım benden talep etti. Ben görmedim ama 'Olumlu bakarım' dedim. 2 şartla olumlu bakarım dedim. Gittim baktım. Benim zaten tuvalet takıntım var. Geçen Japonya'dan bir arkadaş geldi. Burada bir yatırım yapacakmış onu konuşuyoruz. Eşi Japon. İki tane de oğlu var. Çok tatlı çocuklar. Filyos'ta oturduk. Çocukla tanıştırdılar. 'Türkiye'yi sevdin mi, Türkiye'ye gelir misin?' diye sordum. Yüzüme baktı. Babası "söyle, söyle." Dedi. Çocuk çekiniyor söylemeye. Söyledi. Ne söyledi biliyor musunuz? "Türkiye'ye ye gelirim, Türkiye'yi seviyorum. Bir şartla tuvaletleriniz temiz olursa." Biz ki inancımızın temeli nedir? Temizlik imandandır. Temizlik imanın yarısıdır. Temizlik imandandır. Müslüman olduğunu iddia ediyorsan temiz olmak zorundasın. Bu imanının bir parçası, yarısı bu. Ki biz Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz değil mi? Kimseye kaptırmayız Müslümanlığımızı ama Japonya'da büyümüş bir Türk çocuğu bana dedi ki " Eğer tuvaletlerinizi temizlerseniz, ben Türkiye'yi seviyorum, severim, gelirim." Yüzümüz kızarıyor mu? Kızarmalı mı? Başkan'a 2 şart koştuk. 1 temiz olacak. 2 parasız olacak. Olursa verdik. Hala da sözümüzdeyiz. Başkan da tutacağım diyor. İnşallah tutar ama ben yapamam."

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise verdikleri sözü tutacaklarını belirterek "Tuvalet konusunu daha önce konuşmuştuk. Gerekli önlemler alınarak günümüzün şartlarına uygun hale getirilecek, temizlenecek. İçinde bir bayağı bir tadilat yaptırmamız gerekiyor. Sayın Valimizle birlikte baktık. İlerleyen günlerde vatandaşımıza tertemiz teslim edeceğiz. Verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi