ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen mevsimlik fındık toplama işçileri arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Kavgaya mahallenin gençleri de katılınca jandarma ve komando timleri olaya müdahale etti.

Olay akşam saatlerinde Alaplı ilçesine bağlı Mollabey Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre ilçeye fındık toplamak için gelen işçiler arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Mahallede yaşayan gençler ise tarafları ayırmak istedi. Tarafların gençlere de saldırmasıyla olay taşlı sopalı bir boyut aldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve komando ekipleri sevk edildi. Jandarma ve komandoların araya girmesiyle kavga sona erdi. Komando timinin bölgede yaklaşık 1 haftadır devam eden kavga ve olaylar nedeniyle Kastamonu'dan bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Mollabey Köyünde esnaflık yapan Gürol Öztürk, Mevsimlik işçiler kendi aralarında kavga çıkardığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu illerinden Mollabey köyüne fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler kendi arasında kavga etmeye başladılar. Mollabey gençleri kavgayı ayırmak isterken onlara da saldırı oldu. Mevsimlik işçilerin taş, demir ve sopalar atmaya başdı. Olayı önlemek için çok büyük bir çaba gösterdik. Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek büyümesini önledi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi